Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φλώρινα: Ιερέας απαγορεύει τη μάσκα μέσα στον ναό

"Γιατί δείχνει ασέβεια και ολιγοπιστία"

31 Αυγούστου 2020 16:56
Φλώρινα: Ιερέας απαγορεύει τη μάσκα μέσα στον ναό

Κύμα οργής έχει προκαλέσει η ανακοίνωση που έβγαλε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας ο πάτερ Αναστάσιος για τη μη χρήση μάσκας εντός της εκκλησίας.

«Στον ιερό και αγιασμένο οίκο του Θεού δεν επιτρέπεται να φοράμε μάσκα γιατί δείχνει ασέβεια και ολιγοπιστία» αναφέρει η ανακοίνωση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αρχιμανδρίτης, που υποστήριζε ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει από την Θεία Κοινωνία, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η ανακοίνωση του είναι σύννομη με το δόγμα της εκκλησίας και όπως είπε στόχο έχει να ενημερώσει τους πιστούς ότι ο ιερός ναός είναι ευλογημένος και δεν κολλάει ο κορονοϊός μέσα σε αυτόν. Ωστόσο, όπως αναφέρει, δεν απαγορεύει σε κανέναν να μπει στον ιερό ναό, φορώντας μάσκα ή χωρίς να τον βγάλει έξω επειδή την φοράει.

Κορωνοϊός: Κατέληξε 74χρονη στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Μια γυναίκα 74 ετών άφησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι την τελευταία της πνοή στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μετά από μάχη με τον κορωνοϊό. Η γυναίκα νοσηλευόταν στο «Βοστάνειο» Μυτιλήνης από τις 18 Αυγούστου και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα σήμερα είχαν καταγραφεί άλλοι δύο θάνατοι από κορωνοϊό, τροφίμων, μάλιστα, του γηροκομείου «Αγία Κυριακή», από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 18 άνθρωποι. Νωρίς το μεσημέρι κατέληξε 66χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατέληξε 88χρονη στο Ιπποκράτειο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα. Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τους 266.

Στους 265 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 66χρονος στο «Παπανικολάου»

Στους 265 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς ένας 66χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (31/8) έγινε γνωστός ο θάνατος 88χρονου στο Ιπποκράτειο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα. Και οι δύο διέμεναν στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share