Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρίκαλα: Θετικός στον κορωνοϊό ο αρχιμανδρίτης που δήλωνε ότι "από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης"

Βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό

30 Αυγούστου 2020 14:52
Τρίκαλα: Θετικός στον κορωνοϊό ο αρχιμανδρίτης που δήλωνε ότι

Θετικός στον covid-19 διαγνώστηκε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, o οποίος τελικά διαψεύστηκε με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο σε σχέση με πρόσφατες δηλώσεις του για το εάν η νόσος μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα ένας 26χρονος που είχε βρεθεί θετικός "απέδρασε" από τον Ευαγγελισμό.

Ο πρωτοσύγκελος που υπεβλήθη σε τεστ μαζί με τον μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο, μετά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα που υπήρξε σε κληρικό της μητρόπολης, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ ο μητροπολίτης Τρίκκης αρνητικός.

Ήδη ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με δική του πρωτοβουλία καθότι τα συμπτώματα που παρουσίασε είναι ήπια, ενώ ζήτησε από όλους τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και τις οδηγίες της πολιτείας.

Το οξύμωρο είναι ότι ο εν λόγω αρχιμανδρίτης είχε προβεί στο πρόσφατο παρελθόν σε δηλώσεις στις οποίες υποστήριζε με περισσό πάθος ότι «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης». Όσο για τα επιχειρήματά του; Αποστομωτική ήταν η απάντησή του σε σχετική συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό:

«Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σ’ αυτά τα πνευματικά θέματα. Είναι θέμα πίστης. Για εμάς για όσους πιστεύουμε αυτό είναι ποτήριο και γεύση αθανασίας. Και δυστυχώς αυτοί που αντιδρούν τώρα είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεταλάβει ποτέ στη ζωή τους».

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων τον Αύγουστο - Η μετάδοση από τους νέους ανησυχεί

Ρεκόρ κρουσμάτων έχουμε τον Αύγουστο για τον κορωνοϊό, ενώ την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν 1.621 νέα περιστατικά, με τη μετάδοση από τους νέους να αποδεικνύεται η πιο ανησυχητική, ενώ μέχρι και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας αναβλήθηκε.

Η επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές κορυφώνεται σήμερα Κυριακή, 29 Αυγούστου, μία ημερομηνία ιδιαίτερα κομβική για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως εξηγούν οι Ειδικοί και οι Αρχές, η άφιξη και των τελευταίων από τις καλοκαιρινές τους διακοπές θα καθορίσει κατά πολύ τα νούμερα των επόμενων ημερών.

Ο Αύγουστος όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με νούμερα ρεκόρ από την απαρχή της πανδημίας στη χώρα μας καθώς όπως εξήγησε και ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, οι διακοπές και το νεαρό της ηλικίας βοήθησαν στη διασπορά του ιού. «Ο ιός συνήθως στους νέους προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατον να ιχνηλατηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η «σιωπηλή» διασπορά από τους νέους

«Ο ιός στους νέους συνήθως προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι, και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν. Γι' αυτό το λόγο, επιστρέφοντας από τις διακοπές, θα πρέπει να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως σιωπηλούς φορείς και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε για χρονικό διάστημα 7 με 10 ημέρες, τις κοινωνικές επαφές και να χρησιμοποιούμε μάσκα στις κοντινές επαφές», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Παρασκευής.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share