Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Βόνιτσα

Συναγερμός!

30 Αυγούστου 2020 13:16
Φωτιά στη Βόνιτσα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Βόνιτσα και, συγκεκριμένα, στην περιοχή των Παλιαμπέλων και σε δασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ συναγερμός για φωτιά είχε σημάνει και στην Κορινθία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις προσπάθειες κατάσβεσής της επιχειρούν 31 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και δέκα οχήματα, ενώ δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι.

Συναγερμός στο Παγκράτι: Φωτιά σε διαμέρισμα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πριν από λίγο, η κατάσβεση φωτιάς σε διαμέρισμα και απεγκλωβίστηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα, επί της οδού Αλκέτου, στο Παγκράτι Αττικής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Μάλιστα, είναι το δεύτερο διαμέρισμα στην Αθήνα, που τυλίγεται σήμερα στις φλόγες.

Φωτιά στο Πέραμα

Πυρκαγιά μαίνεται σε βραχώδη έκταση, κοντά στη Λεωφόρου Σχιστού, στο Πέραμα. Ενώ, φωτιά ξέσπασε νωρίτερα και στην Κρήτη.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 28 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δέκα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι η φωτιά δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Φωτιά στο Αγρίνιο

Φωτιά ξέσπασε στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τρίτης (25/8) και, συγκεκριμένα, σε δασική έκταση στο Παραδείσι. Πρόκειται για περιοχή δυτικά του Ευήνου, πίσω από την θέση ραντάρ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ μάχη δίνεται με τις φλόγες και στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση, είναι αρκετά δύσκολη στην αντιμετώπισή της, καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν δρόμοι για να επιχειρήσουν οι άνδρες της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share