Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαμία: Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ανέλαβε την ευθύνη

30 Αυγούστου 2020 12:21
Λαμία: Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στη Λαμία, καθώς έγινε επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και, συγκεκριμένα, πετώντας τις στην είσοδο του κτιρίου, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της πράξης.

Σε βίντεο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας, διακρίνονται μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να εκτοξεύουν κόκκινη μπογιά στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας και στα σκαλοπάτια που οδηγούν σ’ αυτή, ενώ πρόσφατα έκανε ντου σε τράπεζα στη Λεωφόρο Αθηνών.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, γίνεται αναφορά στις πλημμύρες στην Εύβοια, στις 9 Αυγούστου, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ ανθρώπων. Ο Ρουβίκωνας κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της τραγωδίας και την απουσία πρόληψης, ενώ κάνει λόγο για ευθύνες που πρέπει να επιρρίπτονται στους αρμόδιους.

Καταλήγοντας, ο Ρουβίκωνας προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχτούμε να κλάψουμε άλλους νεκρούς από τις παραλείψεις των τοπικών και κυβερνητικών αρχών» και προσθέτει ότι «θα μας βρίσκετε μπροστά σας».

Δείτε ΕΔΩ την επίθεση.

Πέταξαν τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Μέλη του «Ρουβίκωνα» περνώντας με περίπου 20 μηχανές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πέταξαν τρικάκια, το απόγευμα της Κυριακής.

Το συμβάν έγινε λίγο πριν από τις 16:00. Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει» και εξαφανίστηκαν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 9 προσαγωγές.

Σοκ: Δολοφονήθηκε από την φίλη του διάσημος άνδρας του αντιεξουσιαστικού χώρου

Σοκ προκαλεί η είδηση, ότι διάσημος άνδρας του αντιεξουσιαστικού χώρου δολοφονήθηκε από την φίλη του, με τον ίδιο να βρίσκεται σήμερα (7/5) νεκρός στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο νέος άνδρας δέχθηκε μια μαχαιριά από τη 42χρονη με την οποία συζούσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για απείθεια, πρόκληση φθορών και αντίσταση και αποτελούσε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα των Εξαρχείων. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, λογομάχησε με τη σύντροφό του, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνη να τον μαχαιρώσει.

Η 42χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share