Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Πελλάνα Λακωνίας

Συναγερμός!

24 Αυγούστου 2020 13:08
Φωτιά στην Πελλάνα Λακωνίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά ξέσπασε στην Πελλάνα Λακωνίας και, συγκεκριμένα, σε αγροτοδασική έκταση της περιοχής, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Στην κατάσβεσή της μετέχουν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη. Τις προσπάθειες ενισχύουν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προς το παρόν, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ, η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την πυροσβεστική και δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 275 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, 69 οχήματα, ενώ 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη πραγματοποιούν, εκ περιτροπής, συνεχείς ρίψεις νερού.

Φωτιά στην Ελασσόνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην Τσαριτσάνη, στην περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η φωτιά μαίνεται στο δάσος, πάνω από τον Άγιο Ταξιάρχη. Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 2 Α/Φ. Για την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Τσίπιανα της Αρχαίας Ολυμπίας. Κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 2 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στα Τσίπιανα, το Χάνι Σπαρτουλιά και την Αγία Κυριακή κι έχει λάβει διαστάσεις εκατέρωθεν της Εθνικής Οδου.

Φωτιά στα Καλάβρυτα

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στο Καστέλι Καλαβρύτων καθώς κλήση δέχτηκε η Πυροσβεστική για ισχυρή φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 31 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι άνεμοι στην περιοχή δεν είναι ισχυροί.

Φωτιά στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγάδια Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε πουρνάρια και καλάμια, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 32 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα και 4 αεροσκάφη, με τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται ικανοποιητικά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share