Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μύκονος: Λουκέτο σε 2 εστιατόρια - Δεν είχαν κόψει αποδείξεις 7.000 ευρώ

Σφραγίστηκαν για 48 ώρες

23 Αυγούστου 2020 17:38
Μύκονος: Λουκέτο σε 2 εστιατόρια - Δεν είχαν κόψει αποδείξεις 7.000 ευρώ

Λουκέτα για σε δύο γνωστά εστιατόρια της Μυκόνου, για μη έκδοση αποδείξεων, έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, το νησί των ανέμων βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα κατά της καταπολέμησης της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ελέγχους, που πραγματοποίησαν ο ελεγκτές της ΑΑΔΕ το βράδυ της Πέμπτης διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 4.500 ευρώ στο εστιατόριο COYA, ενώ το βράδυ της Παρασκευής στο εστιατόριο INTERNI δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 2.100 ευρώ.

Και τα δύο καταστήματα σφραγίστηκαν για 48 ώρες, από το απόγευμα της Παρασκευής το πρώτο και το δεύτερο από το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα πηγές της ΑΑΔΕ, η έφοδος των ελεγκτών γίνεται σχεδιασμένα, 15 με 20 λεπτά πριν τις 12, δηλαδή λίγο πριν κλείσουν τα καταστήματα (λόγω του τοπικού lockdown για τον κορωνοϊό).

Πρόκειται, δηλαδή, για ώρα, που ουδείς περιμένει ελεγκτές όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Σημειώνεται ότι, πέραν του λουκέτου, οι επιχειρήσεις αυτές ελέγχονται ως προς την ακρίβεια των βιβλίων και των δηλωθέντων στοιχείων τους.

Ατομική... ανευθυνότητα: Ζευγάρι στη Μύκονο «έσπασε» την καραντίνα και πήγε σε... κορωνο-πάρτι με 500 άτομα

Μπορεί οι πολιτικοί να μην έχουν απόλυτο δίκιο, μιλώντας περί ατομικής ευθύνης και θεωρώντας, ότι είναι το μόνο μέτρο που μας σώζει από τον κορωνοϊό, αλλά αυτό δε δικαιολογεί το πάρτι, που έγινε με 500 άτομα στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, ζευγάρι που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και βρισκόταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, έσπασε την καραντίνα και πήγε σε πάρτι που γινόταν σε βίλα του νησιού στη Φτελιά και στο οποίο υπήρχαν τουλάχιστον 500 άτομα, ενώ χαμός είχε πρόσφατα αντίστοιχα και για διάσημο ράπερ.

Το ζευγάρι συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. πέρασε χειροπέδες και στον υπεύθυνο της βίλας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share