Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κρήτη: 29χρονη επιχείρησε να "σκάσει" τα λάστιχα περιπολικού

Αφορμή τα πρόστιμα στα μπαρ

23 Αυγούστου 2020 16:43
Κρήτη: 29χρονη επιχείρησε να

Επεισόδιο με μία 29χρονη σημειώθηκε στην Κρήτη με αφορμή τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, όλα συνέβησαν κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Παρασκευής στο κέντρο του Ηρακλείου όταν αστυνομικοί είχαν παρκάρει το περιπολικό έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να προχωρήσουν σε έλεγχο. Να υπενθυμίσουμε πως μέσω ενός τέτοιου ελέγχου ένας γαμπρός χρεώθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Τότε, μία 29χρονη η οποία ήταν θαμώνας του μαγαζιού, εμφανώς εκνευρισμένη για όλους αυτούς τους ελέγχους, πήρε ένα μαχαίρι και πλησίασε το περιπολικό. Οι αστυνομικοί την είδαν να επιχειρεί να «σκάσει» τα λάστιχα του οχήματος και άμεσα την σταμάτησαν συλλαμβάνοντάς την.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία ενώ την οδήγησαν στον εισαγγελέα ο οποίος την άφησε ελεύθερη.

Κορωνοϊός: Τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν τις 22 μέρες του Αυγούστου

Ο προβληματισμός στην Ελλάδα για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον Αύγουστο, ολοένα και μεγαλώνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 22 ημέρες του Αυγούστου προέκυψαν σχεδόν τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου μέχρι και χθες έχουν ανακοινωθεί 4.033 κρούσματα, ενώ το τελευταίο 10ημερο έχουν σταθεροποιηθεί οι αριθμοί πάνω από τα 200 κρούσματα (δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου). Και όλα αυτά σε σύνολο 8.381 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην χώρα μας, με το 55,1% να είναι άνδρες.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μετά την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα και το «χάρτη» του κορωνοϊού, που δείχνει με λεπτομέρεια πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το «χάρτη», τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν υψηλό αριθμό μολύνσεων, για μια ακόμη ημέρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share