Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Μάνη: Συνεχίζεται η μάχη - Έντονη ανησυχία στην Πυροσβεστική

Συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα

23 Αυγούστου 2020 13:21
Φωτιά στη Μάνη: Συνεχίζεται η μάχη - Έντονη ανησυχία στην Πυροσβεστική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η μάχη στη Μάνη από νωρίς το πρωί της Κυριακής με κάθε επίγειο και εναέριο μέσο, καθώς μπορεί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, να μην έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετές διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμμένα.

Μάλιστα, όσο περνά η ώρα, εμφανίζονται αναζωπυρώσεις στα σημεία που εξακολουθεί να καίει η φωτιά και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προσπαθούν να τις περιορίσουν.

Τα βίντεο που ακολουθούν, είναι χαρακτηριστικά:

Δυστυχώς με του που έβγαλε αέρα φούντωσε πάλι

Posted by Δημοτική Αγορά της Λακωνίας on Sunday, August 23, 2020

Οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει τους πυροσβέστες για ενίσχυση των ανέμων μετά τις 11.30, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι έως τις 15.00. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, η ισχύς των βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή (2 με 3 μποφόρ) και ήταν βοηθητική των προσπαθειών κατάσβεσης.

Η μάχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Μάνη δίνεται σε δύο μέτωπα. Το ένα είναι στη Δροσοπηγή και το δεύτερο στο Γέρμα.

Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν ξεκινήσει συνεχείς ρίψεις από τα πυροσβεστικα αεροπλανα και τα ελικόπτερα. Σε περίπτωση που οι πυροσβέστες καταφέρουν να την περιορίσουν με τα εναέρια, δράση θα αναλάβουν τα επίγεια μέσα, προκειμένου να κατασβήσουν τις εστίες.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ήταν διαρκείς και στη διάρκεια της νύχτας, ενώ στην περιοχή βρίσκονται 155 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων 49 άτομα ποζοπόρων τμημάτων. Συνολικά, επιχειρούν 47 οχήματα και από αέρος συμβάλλουν πέντε ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα.

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Τσίπιανα της Αρχαίας Ολυμπίας. Κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 2 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στα Τσίπιανα, το Χάνι Σπαρτουλιά και την Αγία Κυριακή κι έχει λάβει διαστάσεις εκατέρωθεν της Εθνικής Οδου. Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική στο Κορωπί "έκλεισε" λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Φωτιά στα Καλάβρυτα

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στο Καστέλι Καλαβρύτων καθώς κλήση δέχτηκε η Πυροσβεστική για ισχυρή φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη. Ωστόσο, φωτιά ξέσπασε εχθές και στην Πρέβεζα κοντά στις εργατικές κατοικίες.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 31 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι άνεμοι στην περιοχή δεν είναι ισχυροί.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share