Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Πτολεμαΐδα: Θετικοί στον κορωνοϊό βρέφος και 10χρονος

Ανησυχία στη Δ. Μακεδονία

21 Αυγούστου 2020 07:11
Συναγερμός στην Πτολεμαΐδα: Θετικοί στον κορωνοϊό βρέφος και 10χρονος

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δ. Μακεδονία και στην Πτολεμαΐδα μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και ιδιαίτερη ανησυχία καθώς θετικοί βρέθηκαν ένα βρέφος και ένας 10χρονος, ενώ 90 συνολικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν εχθές μόνο στην Αττική.

Ευτυχώς και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους. Το έξι μηνών κοριτσάκι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια ιχνηλάτησης της οικογένειας του 50χρονου από την Πτολεμαΐδα ο οποίος που βρέθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ότι αφορά στο 10χρονο παιδί επίσης από την Πτολεμαϊδα που φαίνεται να κόλλησε από την μητέρα, είναι επίσης καλά στην υγεία του.

Λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ: Έτσι κολλήσαμε κορωνοϊό -"Μπορεί να συμβεί στον καθένα... "

Μετά από τους θετικούς στον κορωνοϊό υγειονομικούς στο ΑΧΕΠΑ, ο διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής εξήγησε ότι το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο, κάτι που οδήγησε σε συνωστισμό.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ, «κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα». Να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα δέχεται ασθενείς κορωνοϊού για ένα διάστημα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

«Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προσέθεσε ο λοιμωξιολόγος και έστειλε μήνυμα στους πολίτες για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συναγερμός στην Κοζάνη: Βρέφος 6 μηνών θετικό στον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κοζάνη, αφού βρέφος 6 μηνών είναι θετικό στον κορωνοϊό, όπως και ο πατέρας του.

Το παιδί είναι ασυμπτωματικό και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο πατέρας του παιδιού έχει εντοπιστεί, επίσης, θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης καθώς ήταν στενή επαφή του πατέρα του, την ίδια στιγμή που είναι ραγδαίες οι εξελίξεις για τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου, εξιτήριο πήρε το 27 ημερών βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν θετικό στον κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Πέμπτη 20.8.2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Από την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, προκύπτει ότι τα 3 προέρχονται από την περιφέρεια Κοζάνης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share