Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πλημμύρισε η Θάσος - Εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

20 Αυγούστου 2020 07:59
Πλημμύρισε η Θάσος - Εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα

Βροχές και καταιγίδες τη νύχτα στη Θάσο με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να εγκλωβιστούν σε αυτοκίνητο και να προκληθούν πλημμύρες σε δρόμους και σπίτια. Μετά τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια που στοίχισαν τη ζωή σε 7 ανθρώπους συναγερμός σήμανε και στη Θάσο.

Η καταιγίδα που ξέσπασε μετά τις 04.00 ήταν τόσο έντονη που είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν χείμαρροι με φερτά υλικά από τα ορμητικά νερά, προκαλώντας πλημμύρες και αποκλεισμούς δρόμων.

Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους, στη Σκάλα Μαριών, όταν αυτό ακινητοποιήθηκε στον επαρχιακό δρόμο εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

Χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική προκειμένου οι επιβαίνοντες στο όχημα (3 άντρες και 1 γυναίκα) να απεγκλωβιστούν σώοι.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 7 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και αναμένεται το πρώτο φως της ημέρας για να φανεί το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη νεροποντή.

«Θέρισε» τις Σέρρες η κακοκαιρία - Πλημμύρες και... σκούπες στα χέρια

Η κακοκαιρία ξεκίνησε ήδη από την Κυριακή (21/6) και χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τις Σέρρες, όπου οι κάτοικοι βγήκαν μέχρι και... με σκούπες στα χέρια, για να διώξουν τα νερά.

Μετά την υπερχείλιση του ποταμού στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων της πόλης των Σερρών, κάτοικοι ομολογούν πως ζουν καθημερινά με αυτόν τον φόβο, ένας φόβος που σήμερα πήρε «σάρκα και οστά», επιβεβαιώνοντας ήδη τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, που είχε μιλήσει για πλημμυρικά φαινόμενα.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία «κόλλησαν» κάτω από μία από τις γέφυρες.

Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Οι εικόνες που κατέγραψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Χατζοπούλου του infonews24.gr, είναι χαρακτηριστικές.

Δείτε τα βίντεο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share