Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

15 Αυγούστου 2020 17:24
Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Φραγκουλέϊκα Αιτωλοακαρνανίας και στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και ο διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων Αιτωλ/νίας, Χ.Μπόκας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο έχουν φτάσει οκτώ οχήματα με 18 πυροσβέστες, ενώ έχουν "σηκωθεί" δύο αεροσκάφη. Επίσης, φωτιά ξέσπασε πριν λίγο και στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων στο agriniosite.gr μάλλον πρόκειται για εμπρησμό αφού η φωτιά ξεκίνησε από τον κάδο και επεκτάθηκε στη δασική περιοχή.

Φωτιά στην Αθήνα: Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην Εθνική οδό

Μέσα στον χαλασμό για την φωτιά, που καίει το εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση κι έχει ρίξει μαύρο «πέπλο» καπνού στην Αθήνα, έρχεται κι ένα ευχάριστο νέο, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται μερικώς στην Εθνική οδό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, η κυκλοφορία προς Λαμία, από την Αττική Οδό και μετά γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες. Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός που δημιουργεί εκτός των άλλων πρόβλημα ορατότητας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Πριν από λίγο εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών της Αττικής, να λάβουν μέτρα προκειμένου να προστατευθούν από τις τοξικές επιπτώσεις και τα προβλήματα από τον καπνό, ενώ οδηγίες εξέδωσε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προειδοποίηση 112 - «Μείνετε σπίτια σας - Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι πολίτες σχετικά με τη φωτιά στη Μεταμόρφωση. «Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί», γράφει το μήνυμα.

Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής προς τους πολίτες για την φωτιά στην Μεταμόρφωση

Οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου από το πρωί μαίνεται η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, για την καλύτερη προστασία της υγείας τους.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι πολίτες παρακαλούνται:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα με εντολή του Περιφερειάρχη οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share