Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

14 Αυγούστου 2020 15:52
Μεγάλη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο δήμο Οινιάδων, στην Αιτωλοακαρνανία. Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τέσσερα αεροσκάφη.

Επίσης, ενισχύθηκαν πριν από λίγο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νάξο, όπου είναι σε εξέλιξη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Σκαδού και απείλησε το χωριό.

Μεγάλη φωτιά στον Κάνδανο Χανίων: Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί - Κινδυνεύει το Κεδρόδασος

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά στο Μουστάκο του δήμου Κανδάνου – Σελίνου Χανίων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να κριθεί και πάλι αναγκαία η συνδρομή από αέρος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν από αέρος, δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, ένα από τα Χανιά και ένα από Αθήνα, ενώ έχει δοθεί εντολή να επιχειρήσουν και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ τα οποία φτάνουν σε λίγη ώρα.

20 οχήματα της Πυροσβεστικής απ΄όλες τις μονάδες των Χανίων, με πάνω από 60 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και εθελοντές από αρκετά κλιμάκια της περιοχής, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

Εκκενώθηκαν οικισμοί – Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, ευτυχώς χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η εκκένωση οικισμού στο χωριό Σκλαβοπούλα και στους παράλληλους, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή.

Το μέτωπο έχει μετατεθεί από την άλλη πλευρά της πλαγιάς με κατεύθυνση στα δυτικά, προς το Κεδρόδασος.

Με εντολή της Πυροσβεστικής, η φημισμένη παραλία του Κεδρόδασους εκκενώνεται και εκατοντάδες λουόμενοι αποχωρούν το σημείο.

Τραγωδία: Πέθανε παραπληγικός από φωτιά στο σπίτι του

Τραγωδία σημειώθηκε στον οικισμό του Πετρά στη Σητεία το πρωί της Κυριακής (2/8), με έναν παραπληγικό να πεθαίνει από φωτιά στο σπίτι του, με την υπόθεση να συγκλονίζει την Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με το anatolh.com που ήταν παραπληγικός φαίνεται να έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις μετά από βραχυκύκλωμα στο σημείο που βρισκόταν ο υπολογιστής του, κοντά στο κρεβάτι του, ενώ το νησί θρηνεί και τον πρόσφατο θάνατο επιβάτη μοτοσικλέτας.

Τον 64χρονο άνδρα φέρεται να εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο όταν τον επισκέφτηκε στο σπίτι του. Όταν άνοιξε την πόρτα στον χώρο υπήρχε καπνός -τα παράθυρα ήταν όλα κλειστά- και δυστυχώς στο κρεβάτι του ήταν νεκρός με εγκαύματα.

Στο σημείο έσπευσε Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη φωτιά στα Χανιά

Φωτιά στην Νίκαια

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share