Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Ικαρία: Εκκενώνονται οικισμοί

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

13 Αυγούστου 2020 07:16
Φωτιά στην Ικαρία: Εκκενώνονται οικισμοί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ικαρία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση και απειλούνται σπίτια με αποτέλεσμα να εκκενωθούν ολόκληροι οικισμοί. Ωστόσο, μόλις λίγες ώρες πριν φωτιά ξέσπασε και στα Χανιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τα ξημερώματα της Πέμπτης έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Μαυράτο, Λαρδάτο, Τσουρέδο και Οξέ. Επιπλέον και οι οικισμοί Ξύλινο και Καταφύγι, εκκενώνονται προληπτικά.

Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς τον Άγιο Κήρυκο και τον Φάρο. Η εντολή εκκένωσης δόθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και για προληπτικούς λόγους.

Από νωρίς έχει σημάνει συναγερμός και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αποτελούνται από 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα καθώς και πολλοί εθελοντές.

Πριν λίγες ώρες, έφτασε στο νησί και πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής από τη Σάμο προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες των τοπικών δυνάμεων.

Πυκνή βλάστηση

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση με πυκνή, και κατά τόπους χαμηλή, βλάστηση, στον Αγιο Γεώργιο, πάνω από το Μονοκάμπι.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 6 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Καπνοί έχουν γεμίσει την περιοχή του Αγίου Κηρύκου και η πυρκαγιά είναι ορατή από όλη τη βόρεια πλευρά της Ικαρίας.

Φωτιά στην Νίκαια

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Νίκαια το απόγευμα της Τρίτης (11/8), θέτοντας την πυροσβεστική σε συναγερμό, μετά και την πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η φωτιά βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αλκαμένους στη Νίκαια Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες, 5 οχήματα , 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.

Φωτιά στην Χαλκιδική

Φωτιά υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Χαλκιδική, με το συναγερμό να σημαίνει για την πυροσβεστική, που σπεύδει μετά και το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην Φωκίδα.

Συγκεκριμένα, η εστία είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Λάκωμα της Χαλκιδικής, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα, κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες και καίει ξερά χόρτα.

Όπως αναφέρει tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο σημείο βρίσκονται 32 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων κι έξι οχήματα.

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική μετά την εκδήλωση φωτιάς στη Μεσσηνία, ενώ υπάρχει και συνδρομή εναέριων μέσων.

​Στο σημείο έχουν σπεύσει 48 πυροσβέστες, 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη. Επίσης, φωτιά είχε ξεσπάσει χθες και στην Κύπρο.

Τραγωδία: Πέθανε παραπληγικός από φωτιά στο σπίτι του

Τραγωδία σημειώθηκε στον οικισμό του Πετρά στη Σητεία το πρωί της Κυριακής (2/8), με έναν παραπληγικό να πεθαίνει από φωτιά στο σπίτι του, με την υπόθεση να συγκλονίζει την Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με το anatolh.com που ήταν παραπληγικός φαίνεται να έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις μετά από βραχυκύκλωμα στο σημείο που βρισκόταν ο υπολογιστής του, κοντά στο κρεβάτι του, ενώ το νησί θρηνεί και τον πρόσφατο θάνατο επιβάτη μοτοσικλέτας.

Τον 64χρονο άνδρα φέρεται να εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο όταν τον επισκέφτηκε στο σπίτι του. Όταν άνοιξε την πόρτα στον χώρο υπήρχε καπνός -τα παράθυρα ήταν όλα κλειστά- και δυστυχώς στο κρεβάτι του ήταν νεκρός με εγκαύματα.

Στο σημείο έσπευσε Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share