Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός στη Λέσβο: Θετικοί στον κορωνοϊό 17 μετανάστες

Έντονη ανησυχία στο νησί

10 Αυγούστου 2020 12:56
Συναγερμός στη Λέσβο: Θετικοί στον κορωνοϊό 17 μετανάστες
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 17 μετανάστες που είχαν φτάσει στις 4 Αυγούστου με βάρκα στο Πλωμάρι, στη Λέσβο, ενώ όπως έγινε γνωστό είναι ασυμπτωματικοί, Ενώ, νέα μέτρα είναι προ των πυλών μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον Δήμο Μυτιλήνης, όπως αναφέρει το lesvosnews, ο διοικητής του ΚΥΤ στη Μόρια, μέσω του ΕΟΔΥ, ενημέρωσε ότι συνολικά στη βάρκα βρίσκονταν 38 μετανάστες που από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό, όπως προβλέπεται.

Οι 17 που βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα σε πλήρη φύλαξη και απομόνωση για 14 μέρες, μέχρι τις 13 Αυγούστου οπότε και θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος.

«O κορωνοϊός ξεφεύγει από τον έλεγχό μας» - Δραματική προειδοποίηση από Έλληνα καθηγητή

Δραματική προειδοποίηση στους πολίτες για να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, αλλά και στο κράτος να αυστηροποιήσει τα μέτρα, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, ενώ προ των πυλών φαίνεται πως είναι νέα μέτρα.

«Πρέπει να ελέγξουμε, κι αυτή τη στιγμή ο ιός φαίνεται ότι φεύγει από τον έλεγχο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενώ πίστευα μέχρι χθες ότι μπορούμε σταδιακά να περάσουμε το κύμα που έρχεται και να συνεχίσουμε στο φθινόπωρο, νομίζω ότι βγήκαμε από τα όρια καλού σεναρίου που είχαμε πάμε προς κακό, και τώρα χρειάζεται για μικρό διάστημα πολύ έντονη προσπάθεια για να πέσουν τα κρούσματα και μετά να μπούμε σε βιώσιμη συμπεριφορά. Βρισκόμαστε στα όρια ενός κακού σεναρίου και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Το κακό σενάριο μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από τις χειρότερες εικόνες που έχετε σε άλλες χώρες, 1000 κρούσματα την ημέρα, παρά πολλοί σε ΜΕΘ και να μην μπορεί το ΕΣΥ να το αντέξει. Δεν είμαστε εκεί ακόμα, αλλά είμαστε στα όρια για να ξεκινήσει (το κακό σενάριο)» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης, «χρειάζεται κάτι πολύ πιο έντονο για κάποιο διάστημα ήμερων, όλα να αρχίσουν να κόβονται. Είτε ο αριθμός των ατόμων σε γάμους, είτε αν θα γίνονται γάμοι, είτε για τη χωρητικότητα των μπαρ, είτε αν θα λειτουργούν τα μπαρ, για οποιασδήποτε μορφής συγκεντρώσεις».

«Μετά το χθεσινό αριθμό κρουσμάτων ανησυχώ πάρα πολύ, ενώ δεν είχα τόσο μεγάλη ανησυχία... Είδαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων σε τρεις μέρες και με ανησυχεί παρά πολύ. Πριν τρεις μέρες ήταν 75 (κρούσματα), χθες ήταν 150, και φοβάμαι ότι σε λίγες μέρες θα είναι 300. Αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν αυξάνονται τα κρούσματα τόσο πολύ θα αυξηθούν και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, «υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται μισά. Μάσκα κάτω από τη μύτη… Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι φορά μάσκα όταν τη φορά κάτω από τη μύτη, στο πηγούνι στο αυτί. Νομίζω ότι ο κόσμος λειτούργει για το πρόστιμο παρά καταλαβαίνει περί τινός πρόκειται. Όλη αυτή η λογική όταν συσσωρεύεται και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και είναι κάτι που με ανησυχεί πολύ χρειάζεται οξεία εφαρμογή κάποιων πραγμάτων» υπογράμμισε.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share