Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Εύβοια: Στους 8 οι νεκροί - Βρέθηκε στον Κάλαμο το πτώμα του αγνοούμενου (Video)

Ανείπωτη θλίψη

10 Αυγούστου 2020 09:03
 Τραγωδία στην Εύβοια: Στους 8 οι νεκροί - Βρέθηκε στον Κάλαμο το πτώμα του αγνοούμενου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το πτώμα ενός άνδρα ξεβράστηκε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στη θέση Λεμονιά, κοντά στον Ωρωπό. Πρόκειται για έναν άνδρα, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος φορούσε μόνο το εσώρουχό του.

Σύμφωνα με το MEGA πρόκειται για το πτώμα του αγνοούμενου από την Εύβοια. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού.

«Είναι τραγικό το συμβάν. Μίλησα με τον αντιδήμαρχο Καλάμου και μου είπε ότι βρέθηκε το πτώμα. Χάσαμε άλλη μια ζωή», είπε ο κ. Περγαλιάς.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Εύβοια: 7 νεκροί - Ένας αγνοούμενος (photo-video)

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την Κυριακή (09/08), εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Κεντρική Εύβοια. Μεταξύ των θυμάτων είναι μια 37χρονη και ένας 42χρονος στην Αμφιθέα.

Επίσης, δύο ηλικιωμένοι, 86 και 85 ετών, αντίστοιχα, βρέθηκαν νεκροί, καθώς και ένα μωρό μόλις οκτώ μηνών.

Ακόμα, ένας 75χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή με γεωργικό όχημα. Ένας άνθρωπος είναι αγνοούμενος.

Στην περιοχή είχαν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούσαν και το ένα μέτρο και κατευθύνονταν στην παραλία. Άλλωστε, ακόμα και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αδυνατούσαν να περάσουν από διάφορα σημεία.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη, βυθίζοντας τα πάντα στο νερό.

​Περίπου 3.000 σπίτια πλημμύρισαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων.

Μαρτυρία κατοίκου Πολιτικών Ευβοίας: Μπροστά από το σπίτι μου περνούσε το μισό ποτάμι

Συγκλονιστική μαρτυρία ενός κατοίκου των Πολιτικών Ευβοίας που έχασε την πεθερά του από πνιγμό και περιγράφει την καταστροφή που επέφερε η χτεσινή θεομηνία. Ο φακός του Open καταγράφει τις υλικές καταστροφές που προξένησε η κακοκαιρία.

Κάτοικος Πολιτικών Ευβοίας: Έχασα τον πατέρα μου – Δεν κατάφερε κανείς να τον βοηθήσει να σωθεί

Κάτοικος των Πολιτικών Ευβοίας μιλά για τον χαμό του πατέρα του που έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην χτεσινή θεομηνία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους νεκρούς στην Εύβοια

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

  • το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και
  • το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

  • ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά
  • δύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και
  • δύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Posted by Psaxna.gr on Sunday, August 9, 2020

Posted by Psaxna.gr on Sunday, August 9, 2020

Δορυφόρος κατέγραψε την φονική κακοκαιρία

Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11, μετά από την επεξεργασία με εξειδικευμένους αλγόριθμους από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε τα ύψη των νεφών της καταιγίδας που έπληξε την Κεντρική Εύβοια τη νύχτα του Σαββάτου, ξεπέρασαν τα 12 χιλιόμετρα, ενώ οι κορυφές τους είχαν θερμοκρασίες κάτω από μείον 45 βαθμούς Κελσίου.

Σε αυτές είναι χρωματισμένες οι κορυφές τους, οι οποίες -λόγω της πολύ μεγάλης ισχύος της καταιγίδας- ξεπέρασαν το φυσικό φράγμα της τροπόπαυσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο διατήρησε την ισχύ του για περισσότερες από 5 ώρες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη πολύ μεγάλη διάρκεια των ισχυρών φαινομένων.

Χαρδαλιάς: Αν λειτουργούσε το 112, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και, ύστερα από σύσκεψη που είχε στην Εύβοια, δήλωσε πως «όλα έγιναν ξαφνικά».

Ερωτηθείς για τη μη λειτουργία του 112, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» και πρόσθεσε ότι «εκείνοι που κάνουν κριτική είναι αυτοί που δεν τόλμησαν να το εφαρμόσουν ποτέ».

Ακόμα, σημείωσε ότι το 112 είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο που ήταν σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να πούμε: "Εκκενώστε την περιοχή!", τη στιγμή που η περιοχή πλημμυρίζει και έχουμε ένα φαινόμενο».

Στις πληγείσες περιοχές ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί, σήμερα (10/08), στις πληγείσες περιοχές.

Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε το εξής:

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share