Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πλημμύρες Εύβοια: 7 οι νεκροί - Αγνοείται ακόμη ένας άντρας

Ένας άντρας ανασύρθηκε

9 Αυγούστου 2020 20:55
Πλημμύρες Εύβοια: 7 οι νεκροί - Αγνοείται ακόμη ένας άντρας

Ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

• το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

• το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο (2) Ε/Π, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται στους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Εύβοια - Στους 6 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Δεν έχει τέλος το θρίλερ στην Εύβοια καθώς μία ακόμη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τις φονικές πλημμύρες με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται συνολικά στους 6 νεκρούς. Ωστόσο, σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα βρέφος μόλις 8 μηνών ανασύρθηκε νεκρό μέσα από τις λάσπες.

Μία 38χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, το απόγευμα της Κυριακής, κοντά στο χωριό Αμφιθέα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν το πρωί νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους, που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε από χτες το βράδυ την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί. Πρόκειται για έναν 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Για πέμπτο νεκρό έκανε λόγο, από το δημαρχείο Βασιλικών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται η τύχη άλλων δύο ανδρών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share