Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Συναγερμός στη Μύκονο: 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μπαρ

«Λουκέτο» στην επιχείρηση μέχρι νεοτέρας

6 Αυγούστου 2020 17:58
Συναγερμός στη Μύκονο: 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μπαρ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εντόπισε 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μπαρ στη Μύκονο κατά τη διάρκεια ελέγχων. Όπως έγινε γνωστό, και τα 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μπαρ στη Μύκονο είναι εργαζόμενοι στο beach bar. Όλοι έχουν εμφανίσει συμπτώματα. Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κόρινθο, με Αλβανό που ήταν θετικός στον κορωνοϊό να παίρνει το ΚΤΕΛ και να φεύγει!

Οι εργαζόμενοι σε μπαρ στη Μύκονο που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που παρουσιάσουν επιδείνωση. Συνολικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε 80 δείγματα. Το beach bar στη Μύκονο, όπου εντοπίστηκαν τα 7 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα - Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας (Video)

Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και τον καλύτερο έλεγχο όσων εισέρχονται στη χώρα μας. Ενώ, πιθανότητα έρχεται νέα μείωση των καλεσμένων στους γάμους.

Την απαγόρευση διέλευσης από την Κακκαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ επεκτείνεται από αύριο η απαγόρευση διέλευσης από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας που παραμένουν ανοιχτές για συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων πλην του Προμαχώνα.

Τα συγκεκριμένα νέα μέτρα λαμβάνονται για τον καλύτερο έλεγχο όσων εισέρχονται στη χώρα μας, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς έχει εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τον σχεδιασμό των μέτρων ενόψει Δεκαπενταύγουστου λέγοντας πώς θα παρθεί όποιο μέτρο χρειαστεί κατόπιν εισήγησης της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας παραπέμποντας τις όποιες ανακοινώσεις για την Δευτέρα όταν και θα διεξαχθεί νέα σύσκεψη των ειδικών με την κυβέρνηση για την επανεκτίμηση της κατάστασης.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε τοπικό lockdown όπως έχει γίνει και στο παρελθόν εφόσον κριθεί αναγκαίο. «Αν χρειαστεί θα ξαναβάλουμε τέτοια μέτρα και στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

Ακόμη, εντείνεται ο έλεγχος για τη συμμόρφωση στο μέτρο της απαγόρευσης των ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα που ισχύει μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας:

«Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα.

Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά τις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις μας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share