Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Τραγικό τροχαίο στην Ερέτρια: Νεκρός ο 32χρονος οδηγός

Τι συνέβη;

5 Αυγούστου 2020 08:50
Τραγικό τροχαίο στην Ερέτρια: Νεκρός ο 32χρονος οδηγός
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Ένα τραγικό τροχαίο σημειώθηκε στην Αμάρυνθο της Ερέτριας με αποτέλεσμα ο 32χρονος οδηγός του οχήματος να χάσει τη ζωή του. Παράλληλα, τροχαίο - θρίλερ σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με 10 νεκρούς.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, έγινε τα ξημερώματα σε δρόμο μεταξύ της περιοχής της Αμαρύνθου και του Γυμνού όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχό του και αφού εξετράπη της πορείας του, έπεσε πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

Η κολόνα έσπασε και κατέληξε στην μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου, με τον άτυχο 32χρονο να χάνει τη ζωή του.

ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας για το καλοκαίρι

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας λαμβάνει η ΕΛΑΣ για όλο το καλοκαίρι, λόγω της κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και με στόχο την ασφαλή μετακίνησή τους.

Σημειώνεται, ότι ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αύξηση εμφανούς τροχονομικής αστυνόμευσης, με την παρουσία περιπολικών και δικύκλων σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικότερα σε χώρους που παρουσιάζουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον (αρχαιολογικοί χώροι), καθώς και σε χώρους που παρατηρείται μαζική μετακίνηση πολιτών (λιμάνια, αεροδρόμια, υπεραστικοί και σιδηροδρομικοί σταθμοί).
  • Εντατικοποίηση ελέγχων σε τουριστικά λεωφορεία, τετράκυκλες μοτοσυκλέτες (“γουρούνες”), Δ.Χ.Ε. ταξί, καταστήματα ενοικιάσεως δικύκλων, ανασφάλιστα οχήματα καθώς και σε δίκυκλα, που οδηγούνται από ανήλικους, χωρίς άδεια οδήγησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής, αντικανονική κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας όταν μεταφέρονται παιδιά με αυτοκίνητο.
  • Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης εκδρομέων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη – αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

τροχαίο Ερέτρια

  • Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων σε όλη την εορταστική περίοδο, με σκοπό την επικράτηση ασφαλούς κυκλοφοριακής τάξης και ευρυθμίας γενικότερα.
  • Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν.

Όπως τονίζει η ΕΛΑΣ, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Ειδικότερα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι τις 28 Ιουνίου 2020, θα ισχύουν οι διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της χώρας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού» που αφορά, μεταξύ άλλων, στον κατά περίπτωση επιτρεπόμενο αριθμό επιβαινόντων σε οχήματα, με την επιφύλαξη μεταγενέστερων αποφάσεων, που τυχόν θα εκδοθούν για το ίδιο θέμα.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share