Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Λιβαδειά και Κομοτηνή

Έντονη ανησυχία

2 Αυγούστου 2020 14:26
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Λιβαδειά και Κομοτηνή
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει τόσο στην Λιβαδειά όσο και στην Κομοτηνή μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Συναγερμός, επίσης έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές νησιού μετά την επιβεβαίωση ότι ιερόδουλη έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το βράδυ, εισήχθη στο Νοσοκομείο Λειβαδειάς γυναίκα με κάταγμα στην ορθοπεδική και χειρουργική κλινική. Άμεσα υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού και την άλλη ημέρα απεδείχθη ότι ήταν θετική.

Στο Νοσοκομείο ήταν ήδη με εισαγωγή στη μαιευτική κλινική, η κόρη της, με το νεογέννητο παιδί της, που εισήχθη για το τοκετό. Απεδείχθη ότι και η κόρη με το νεογέννητο παιδάκι της είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ, είναι καλά στην υγεία τους και διεκομίσθησαν σε άλλα νοσοκομεία αναφοράς.

Στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς υπήρξε διασπορά του ιού αφού επρόκειτο για μη εντοπισμενα περιστατικά, τα οποία νοσηλεύτηκαν σε κλινικές με άλλους ασθενείς. Μια μαία συνάδελφος, βρέθηκε θετική κατά την ιχνηλάτηση. Υπάρχει φόβος και για άλλους συναδέλφους.

Συναγερμός στην Κομοτηνή - Δεύτερο κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων

Δύο κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronos.gr, η δεύτερη περίπτωση βρίσκεται σε απομόνωση και σχετίζεται με τον κύκλο του πρώτου κρούσματος.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής εκπαιδεύονται αυτή την περίοδο 534 συνοριοφύλακες (άνδρες και γυναίκες) που κατάγονται και θα υπηρετήσουν στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου.

Συναγερμός με κρούσματα κορωνοϊού στον Ελληνικό Στρατό

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν στρατιώτες και στέλεχος του Ελληνικού Στρατού, την ώρα που στις υγειονομικές Αρχές της χώρας έχει σημάνει συναγερμός μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Ειδικότερα την Πέμπτη βρέθηκε θετικός ο πρώτος στρατιώτης, ο οποίος έκανε τεστ μετά από έντονο βήχα ημερών και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο και 24 ώρες μετά, υποβλήθηκαν όλοι οι στρατιώτες σε τεστ κορωνοϊού. Έτσι προέκυψαν τα τρία νέα κρούσματα, που αφορούν σε ασυμπτωματικούς στρατιώτες. Και οι τρεις, που είναι ηλικίας από 25 έως 29 ετών, θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share