Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Για μπάνιο στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μαζί του η Μαρέβα και η οικογένειά του

Έκανε... τη βουτιά του ο πρωθυπουργός

1 Αυγούστου 2020 16:43
Για μπάνιο στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μαζί του η Μαρέβα και η οικογένειά του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αύγουστος μπήκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία του να πάει επίσης... για μια βουτιά, με τον ίδιο να βρίσκεται από χθες (31/7) στα Χανιά μαζί με τη Μαρέβα και την οικογένειά του, λίγες μέρες μετά την τελευταία τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό.

Σήμερα Σάββατο, 1 Αυγούστου, επισκέφθηκε το Μαράθι Ακρωτηρίου, όπου απόλαυσε το μπάνιο του, όπως δείχνουν και οι εικόνες του «Hania News». Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα και τον γιο τους Κωνσταντίνο, πραγματοποιώντας ουσιαστικά την ετήσια επίσκεψή του στη συγκεκριμένη αγαπημένη παραλία της οικογένειας Μητσοτάκη.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι: Ανακοίνωσε δωρεά 11 εκατ. ευρώ (Video)

Στο Μάτι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους και τοπικούς φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Επίσης, ανατριχιαστικές στιγμές σημειώθηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης στο Μάτι, με το μνημείο για τους 102 νεκρούς να συγκλονίζει.

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη χορήγηση δωρεάς, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν:

  • 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων σε οικόπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη.
  • 3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου του ΕΦΚΑ σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής που η τοπική κοινωνία.

Άλλωστε, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ήδη προωθεί το νέο πολεοδομικό σχέδιο για την αναδόμηση του Ματιού, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την κατεδάφιση δεκάδων αυθαίρετων κτιρίων.

Στο μεταξύ, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή, επέρχεται εν μέσω της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και εν όψει της απόφασης της Εισαγγελίας για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν αν το κατηγορητήριο θα εμπλουτιστεί με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες εις βάρος 12 αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share