Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 21 τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού από τον γάμο

Αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα

1 Αυγούστου 2020 16:06
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 21 τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού από τον γάμο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού από τον γάμο και το γλέντι, που ακολούθησε, στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 21 θετικά κρούσματα κορωνοϊού καλεσμένων στη γαμήλια τελετή, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται να βγουν κι άλλα αποτελέσματα από τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί άλλοι άνθρωποι που παρέστησαν στο μυστήριο και το γλέντι, που έγινε τελικά σε κλειστό χώρο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Συναγερμός επικρατεί και στην Καβάλα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, θετικοί στον κορονοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Κορωνοϊός: Προ των πυλών lockdown σε πόλη της Ελλάδας!

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στην Καβάλα λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη και πλέον υπάρχει φόβος για κήρυξη τοπικού lockdown.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας (ΙΣΚ) απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της πόλης να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Επίσης, η έκρηξη των κρουσμάτων την Παρασκευή με 78 νέα κρούσματα προκάλεσε έντονες ανησυχίες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους επιστήμονες, ενώ έντονος προβληματισμός επικρατεί για την διασπορά σε 14 περιφέρειες καθώς και για τα δεκάδες κρούσματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζητάει από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορονοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Από τη δική μας μεριά, θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΙΣΚ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share