Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φωτιά στο ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα

Συναγερμός!

31 Ιουλίου 2020 21:22
Φωτιά στο ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει αυτή τη στιγμή στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι Κέρκυρας κι έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (31/7), φέρεται να καίει από άκρη σε άκρη το κύτταρο του ΧΥΤΑ, με τους ανέμους που φυσούν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ υπάρχει πυρκαγιά και κοντά στην Αττική.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και υδροφόρες του δήμου και της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πυκνοί καπνοί έχουν τυλίξει όλη την περιοχή του Τεμπλονίου.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε εκδηλωθεί και πάλι φωτιά στο ίδιο σημείο.

Φωτιά στη Μεσσηνία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, αφού έχει ξεσπάσει φωτιά στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στο Δήμο Οιχαλίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 18 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά στην Επίδαυρο.

​Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, νησιά Ιονίου, Πελοπόννησο, Κύθηρα, Κρήτη, νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Φωτιά στα Σπάτα: Απεγκλώβισαν τραυματισμένη γυναίκα

Φωτιά είχε ξεσπάσει σε σπίτι στα Σπάτα και, συγκεκριμένα, σε ισόγεια κατοικία, με μια γυναίκα να απεγκλωβίζεται τραυματισμένη.

Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε σε σε ισόγεια κατοικία επί της οδού Αρκαδίου. Τα μέλη της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν και εν συνεχεία παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Στο συμβάν επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ μια άλλη φωτιά στην Αττική σταμάτησε τον Προαστιακό.

Φωτιά κοντά στο γήπεδο Θρασύβουλου Φυλής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που έχει ξεσπάσει τώρα στην περιοχή της Φυλής Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 Ε/Π. Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και στους Άγιους Θεοδώρους με αποτέλεσμα να διακοπούν δρομολόγια του Προαστιακού.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share