Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Φωτιά στη Μεσσηνία

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

31 Ιουλίου 2020 16:25
Φωτιά στη Μεσσηνία
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, αφού έχει ξεσπάσει φωτιά στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στο Δήμο Οιχαλίας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 18 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά στην Επίδαυρο.

​Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, νησιά Ιονίου, Πελοπόννησο, Κύθηρα, Κρήτη, νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Φωτιά στα Σπάτα: Απεγκλώβισαν τραυματισμένη γυναίκα

Φωτιά είχε ξεσπάσει σε σπίτι στα Σπάτα και, συγκεκριμένα, σε ισόγεια κατοικία, με μια γυναίκα να απεγκλωβίζεται τραυματισμένη.

Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε σε σε ισόγεια κατοικία επί της οδού Αρκαδίου. Τα μέλη της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν και εν συνεχεία παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Στο συμβάν επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ μια άλλη φωτιά στην Αττική σταμάτησε τον Προαστιακό.

Φωτιά κοντά στο γήπεδο Θρασύβουλου Φυλής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που έχει ξεσπάσει τώρα στην περιοχή της Φυλής Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 Ε/Π. Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και στους Άγιους Θεοδώρους με αποτέλεσμα να διακοπούν δρομολόγια του Προαστιακού.

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Πάνω από 32.000 στρέμματα η καμμένη γη

Τον πρώτο απολογισμό της καταστροφής στις Κεχριές Κορινθίας μετά τη μεγάλη φωτιά δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα περισσότερα από 32.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, καθώς και ιδιωτικές περιουσίες κοντά στις Κεχριές.

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας


Στον παραπάνω χάρτη διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/07, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πλεόν ελεγχόμενες.

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας


Σημειώνεται ότι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει σήμερα για τέταρτη ημέρα, με την εικόνα ωστόσο να είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Πέντε ωστόσο κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

Τέλος, δύο παιδικές κατασκηνώσεις έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share