Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μύκονος: «Μπαράζ» συλλήψεων για συνωστισμό και ναρκωτικά

Έφτασε στις 6 η Αστυνομία

31 Ιουλίου 2020 16:11
Μύκονος: «Μπαράζ» συλλήψεων για συνωστισμό και ναρκωτικά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Μπαράζ» συλλήψεων έχει σημειωθεί τελευταία στη Μύκονο, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ακόμη μία για το πάρτι συνωστισμού, που έγινε αντικείμενο έντονης συζήτησης, καθώς και άλλες πέντε για ναρκωτικά.

Αρχικά, σχετικά με το... κορωνο-πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, συνελήφθη ο ενοικιαστής βίλας στην οποία γινόταν αυτό.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι πλέον συνεχείς στο νησί, τόσο για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, όσο και για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας. Μάλιστα, χθες, έγιναν 20 έλεγχοι σε μπιτς μπαρ και σε κέντρα διασκέδασης. Παράλληλα, αστυνομικοί ενημερώνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και προσωπικό για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στη Μύκονο, την περασμένη Τετάρτη, με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας και ειδικότερα Υποδιεύθυνσης στο νησί, η οποία θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ακόμη, ότι θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

Βρήκαν κοκαΐνη στην κουζίνα του

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία σημείωνε επιτυχία στον τομέα της εμπορίας ναρκωτικών, καθώς συνέλαβε πέντε άτομα για διακίνηση κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός, ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος και τέσσερις ομοεθνείς του, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 38, 37, 29 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική συμμορία και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (30-07-2020) σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντός χώρου στάθμευσης μεταφορικής εταιρείας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (733) γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό οπίσθιο μέρος και εντός μονωτικού υλικού ηλεκτρικής κουζίνας.

Στη συνέχεια και μετά από οργανωμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του 40χρονου καθώς και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες του νησιού που διέμεναν οι συλληφθέντες καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(10) κινητά τηλέφωνα,
(4) πακέτα σύνδεσης εταιριών κινητής τηλεφωνίας,
το χρηματικό ποσό των (2.350) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
(2) σημειωματάρια και φύλλα χάρτου με ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share