Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στους 205 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 70χρονος στην Πάτρα

Συμβαίνει τώρα

31 Ιουλίου 2020 13:31
Στους 205 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 70χρονος στην Πάτρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους 205 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό, αφού κατέληξε ένας 70χρονος στην Πάτρα και, συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο άνδρας, όπως αναφέρει το Thebest.gr, είχε εισαχθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εντατική του νοσοκομείου. Έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή του, όμως υπέκυψε στην ασθένεια και, κάπως έτσι, η Ελλάδα μετρά ακόμη ένα θύμα από την πανδημία, ενώ ο προηγούμενος θάνατος εντοπίστηκε πριν από μερικές ώρες στην Αλεξανδρούπολη.

Κορωνοϊός: 15Αύγουστος με μάσκα! Πλαφόν ατόμων στα κέντρα διασκέδασης, ανοικτό το ενδεχόμενο για «λουκέτο» - Όλα τα υπό εξέταση μέτρα (Video)

Για τρίτη συνεχή μέρα τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού υπερέβησαν το "κόκκινο" όριο των 50, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 νέα την Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Οι λοιμωξιολόγοι και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία στη χώρα έχουν θέσει ως όριο τα 50 κρούσματα ημερησίως, καθώς αν σταθεροποιηθεί ο αριθμός πάνω από 50 θα σημάνει την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων για τη μη διασπορά του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Ήδη η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε πολλούς κλειστούς χώρους, όπως τα σούπερ μάρκετ και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιβάλλεται σχεδόν από την αρχή της πανδημίας. Όμως, φαίνεται πως δεν θα μείνουν εκεί οι Αρχές. Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ποια είναι τα πιθανά περαιτέρω μέτρα

Για τα νέα μέτρα που θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μίλησε στο ΣΚΑΙ ο Χαράλαμπος Γώγος, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι εκτός απροόπτου, τον Αύγουστο θα μπει τέλος στα πανηγύρια λόγω των συχνών φαινομένων συνωστισμού.

Ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε πως τα περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να γίνουν είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα μαζεύονται στους διάφορους χώρους πχ να μην υπάρχει η ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των ανθρώπων σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε μπαρ ή καφετερίες κέντρα διασκέδασης κλπ. «Επομένως αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης πάνω πχ από 50 ή 100 άτομα. Οι μάσκες είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown δηλαδή σταματάνε την μετάδοση είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι».

Μαγιορκίνης: Αν χρειαστεί, εξετάζουμε και το πλαφόν στα κλαμπ

Σενάριο επιβολής πλαφόν σε κέντρα διασκέδασης έθεσε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, "εάν δούμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες θα μπορούσαμε να δούμε πώς μπορούμε να βάλουμε πλαφόν σε επιχειρήσεις, ή και μειώσεις πυκνότητας σε κάποιους χώρους διασκέδασης. Το λεγόμενο όριο των 50 ατόμων έχουμε δει σε χώρες να έχει αποτελεσματικότητα, όμως είναι νωρίς ακόμα, έχουμε περιθώριο ακόμα με ελέγχους".

"Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν χθες και σήμερα, δηλαδή γενίκευση της μάσκας. Να διατηρήσουμε τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα, να μην επιταχύνουμε την αντίδραση, θα πρέπει να αυξήσουμε ελέγχους όπου υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα κέντρα διασκέδασης" δήλωσε.

Κοτανίδου για κέντρα διασκέδασης: Αν γίνουν πηγή διασποράς, βεβαίως μπορεί να κλείσουν

Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας και την νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Υπογράμμισε πως αν δούμε πως τα κέντρα διασκέδασης είναι η πηγή διασποράς πολλών κρουσμάτων, είναι πιθανό να κλείσουν, όμως έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτό το μέτρο δεν έχει πέσει ακόμα στο τραπέζι καθώς υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν νωρίτερα.

Γιώργος Συρογιαννόπουλος: Βλέπουμε να νοσούν νεότεροι άνθρωποι

Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παιδιατρικής, Γιώργος Συρογιαννόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και στις νεαρότερες ηλικίες.

Ματίνα Παγώνη: Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ζωντανά στην Ώρα Ελλάδος, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τον συνωστισμό που παρατηρείται σε σε μπαρ και ΜΜΜ, για τα μέτρα προστασίας και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share