Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 63χρονος για την απόπειρα αρπαγής της 10χρονης

Τι ισχυρίστηκε ο συνταξιούχος;

27 Ιουλίου 2020 16:07
Εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 63χρονος για την απόπειρα αρπαγής της 10χρονης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, με τον 63χρονο που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής της 10χρονης που πουλούσε χαρτομάντηλα, να μένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρει το Grtimes.gr, αρνείται την κατηγορία. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι τον ακολούθησε και πήγε να το παραδώσει στη μητέρα του που βρισκόταν μπροστά στον Ιερό Ναό της Αγίας Ελεούσας, επί της οδού Τσιμισκή.Όπως ανέφερε, αυτό έγινε κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Ο 63χρονος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη και να επιχείρησε να την επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί, αλλά το κοριτσάκι αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει. Περαστικός αντιλήφθηκε το περιστατικό και ενημέρωσε την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας, με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

«Έλα να σου δείξω το σπίτι μου...» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την απόπειρα αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την απόπειρα αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε χαρτομάντηλα, με αστυνομικούς να περιγράφουν το τι συνέβη, ενώ ο ίδιος βρίσκεται ήδη στο ανακριτή, έχοντας εισέλθει στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (27/7).

Ο 63χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, ενώ παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για σήμερα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων πολιτών, αλλά και δημοτικών αστυνομικών, ο 63χρονος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη και να επιχείρησε να την επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί. Ωστόσο, το κοριτσάκι αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει. Περαστικός ενημέρωσε δημοτικούς αστυνομικούς για το συμβάν και αυτοί με τη σειρά τους την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τον 63χρονο και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Μάλιστα, οι δυο υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας μίλησαν στο Open ΤV για το πώς έδρασαν όταν τους κατήγγειλε αυτόπτης ότι άκουσε τον 63χρονο να λέει στο κοριτσάκι «έλα να σου δείξω το σπίτι μου, είναι μεγάλο. Θα σου δώσω λεφτά να πάρεις ταξί μετά...»

Ο 63χρονος συνταξιούχος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Φέρεται να υποστήριξε ότι γνώριζε τη μικρή καθώς και τη μητέρα της και μάλιστα της έκανε και δώρα κατά το παρελθόν. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο κατηγορούμενος είπε ότι η μικρή τον πλησίασε, ισχυριζόμενη ότι το τηλέφωνο χάλασε και του ζήτησε καινούργιο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share