Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Έλα να σου δείξω το σπίτι μου...» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την απόπειρα αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη

Στον ανακριτή ο 63χρονος

27 Ιουλίου 2020 14:27
«Έλα να σου δείξω το σπίτι μου...» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την απόπειρα αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την απόπειρα αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε χαρτομάντηλα, με αστυνομικούς να περιγράφουν το τι συνέβη, ενώ ο ίδιος βρίσκεται ήδη στο ανακριτή, έχοντας εισέλθει στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (27/7).

Ο 63χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, ενώ παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για σήμερα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων πολιτών, αλλά και δημοτικών αστυνομικών, ο 63χρονος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη και να επιχείρησε να την επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί. Ωστόσο, το κοριτσάκι αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει. Περαστικός ενημέρωσε δημοτικούς αστυνομικούς για το συμβάν και αυτοί με τη σειρά τους την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τον 63χρονο και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Μάλιστα, οι δυο υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας μίλησαν στο Open ΤV για το πώς έδρασαν όταν τους κατήγγειλε αυτόπτης ότι άκουσε τον 63χρονο να λέει στο κοριτσάκι «έλα να σου δείξω το σπίτι μου, είναι μεγάλο. Θα σου δώσω λεφτά να πάρεις ταξί μετά...»

Ο 63χρονος συνταξιούχος αρνείται όλες τις κατηγορίες. Φέρεται να υποστήριξε ότι γνώριζε τη μικρή καθώς και τη μητέρα της και μάλιστα της έκανε και δώρα κατά το παρελθόν. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο κατηγορούμενος είπε ότι η μικρή τον πλησίασε, ισχυριζόμενη ότι το τηλέφωνο χάλασε και του ζήτησε καινούργιο.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το πτώμα άνδρα στην παραλία

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, με το πτώμα ενός άνδρα περίπου 30 με 40 ετών να βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Παραλίας, στο σημείο του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, πρόκειται για άνδρα αναστήματος περίπου 1,75μ, αδύνατο, με καστανά μαλλιά και μούσια. Φορούσε μαύρο εσώρουχο και βερμούδα με στάμπες λεοπάρ. Η σορός φυλάσσεται στο νεκροθάλαμο του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», ενώ σοκ προκάλεσε και ο θάνατος ενός 23χρονου φοιτητή με βουτιά στο κενό.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης παρακαλεί όλους όσοι γνωρίζουν κάτι για το άτομο που περιγράφεται παραπάνω ή έχουν κάποιες πληροφορίες γι' αυτό ή έχουν αγνοούμενο άτομο με παρόμοια χαρακτηριστικά, να τηλεφωνήσουν οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου στο τηλέφωνο: 2313-325800 ή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2313-325870-2 (γρ. ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης).

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share