Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ηλεία: Νέα φωτιά στην Ανδρίτσαινα

Συναγερμός στην περιοχή

26 Ιουλίου 2020 21:06
Ηλεία: Νέα φωτιά στην Ανδρίτσαινα

Νέα φωτιά ξέσπασε απόψε στην Ηλεία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλυβάκια, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Μετά από την φωτιά στην Ωλένη, ακόμα μια πυρκαγιά που ανησυχεί.Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ενισχύονται οι δυνάμεις στις Κεραμειές

Φωτιά σε δασική έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς. Στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ. Ακόμα δύο φωτιές είχαν ξεσπάσει νωρίτερα στην Κεφαλονιά, όπως θα δείτε εδώ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το inkefalonia.gr πριν από λίγο κατέφθασε στις Κεραμειές στρατιωτικό ελικόπτερο με 7 άτομα πεζοπορο τμήμα και έναν επικεφαλής για ενισχύσεις. Έχουν ζητηθεί και εναέριες ενισχύσεις απο Γιάννενα.

Φωτιά στην Ωλένη Ηλείας: Ενίσχυση στις πυροσβεστικές δυνάμεις

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την φωτιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, στον Πύργο Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύθηκαν, πριν από λίγο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ωλένη του Πύργου Ηλείας, - η φωτιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Πανόπουλο, όπου το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν πλέον 57 πυροσβέστες, με 21 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο καναντέρ και ισάριθμα ελικόπτερα. Σε λίγο τα εναέρια μέσα πρόκειται να ενισχυθούν με δύο ακόμη αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, τουλάχιστον αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share