Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Πάνω από 32.000 στρέμματα η καμμένη γη

Η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει σήμερα για τέταρτη ημέρα, με την εικόνα ωστόσο να είναι εμφανώς βελτιωμένη

25 Ιουλίου 2020 14:01
Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Πάνω από 32.000 στρέμματα η καμμένη γη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον πρώτο απολογισμό της καταστροφής στις Κεχριές Κορινθίας μετά τη μεγάλη φωτιά δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα περισσότερα από 32.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, καθώς και ιδιωτικές περιουσίες κοντά στις Κεχριές.


Στον παραπάνω χάρτη διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/07, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πλεόν ελεγχόμενες.


Σημειώνεται ότι η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας καίει σήμερα για τέταρτη ημέρα, με την εικόνα ωστόσο να είναι εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Πέντε ωστόσο κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.


Τέλος, δύο παιδικές κατασκηνώσεις έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Ραγδαίες εξελίξεις

Στην σύλληψη ενός ατόμου για την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Γραμματικό της Ηλείας, προχώρησαν, έπειτα από έρευνες που έκαναν, στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

Στο συγκεκριμένο άτομο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο και σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Ζουν μέρες... 2007 στην Ηλεία: Απειλούνται τρία χωριά από την πυρκαγιά

Μέρες... 2007 ζουν οι κάτοικοι του νομού Ηλείας, αφού η φωτιά που ξέσπασε στο Γραμματικό απειλεί τρία χωριά στην Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν κάθε δύναμη να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί, ενώ μια νέα φωτιά ξέσπασε στα Μέθανα.

Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια.

Πηγή: Patrisnews.com

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share