Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 63χρονος αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονη που πουλούσε χαρτομάντηλα

Τι συνέβη;

25 Ιουλίου 2020 10:08
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 63χρονος αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονη που πουλούσε χαρτομάντηλα

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη καθώς συνελήφθη ένας 63χρονος με την κατηγορία απόπειρας αρπαγής μιας 10χρονης που πουλούσε χαρτομάντιλα, ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν μια νέα απόπειρα αρπαγής ανηλίκου είχε σημειωθεί στην Ηλεία.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 63χρονος Έλληνας φέρεται να πλησίασε το βουλγαρικής καταγωγής κορίτσι με το πρόσημα της αγοράς χαρτομάντιλων και επιχείρησε -στη συνέχεια- να επιβιβάσει την ανήλικη, παρά τη θέλησή της, σε διερχόμενο ταξί. Η 10χρονη όμως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αντιστάθηκε και απομακρύνθηκε αναζητώντας την μητέρα της που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό από διερχόμενους πολίτες που ειδοποίησαν την αστυνομία και μετά από αναζητήσεις ο 63χρονος (συνταξιούχος) εντοπίστηκε από την ‘Αμεση Δράση και προσήχθη στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου όπου κατά την προανάκριση που ακολούθησε αποφασίστηκε η σύλληψή του.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εντοπίστηκαν τόσο η ανήλικη όσο και η μητέρα της, με την πρώτη να εξετάζεται από παιδοψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων περιγράφοντας τα όσα είχαν προηγηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη είναι καλά στην υγεία της.

ΕΛ.ΑΣ για αρπαγή ανηλίκων: Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας

Σύμφωνα με την αστυνομία οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

  • Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το “100” σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
  • Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της
  • εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
  • Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
  • Να μην δέχεται “δώρα” που προσφέρουν άγνωστοι
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share