Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κορινθία: Ακόμη ένα βράδυ αγωνίας - Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης στην Πυροσβεστική

24 Ιουλίου 2020 21:51
Φωτιά στην Κορινθία: Ακόμη ένα βράδυ αγωνίας - Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη ένα βράδυ αγωνίας επικρατεί στην Κορινθία, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς στην φωτιά, η οποία έχει φέρει την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, παρότι έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Μάλιστα, η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών, ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί καταστροφές σπιτιών.

Την ίδια ώρα, στο Γραμματικό μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας. Οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 5 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου. Οπως μεταδίδει το ilialive, η κατάσταση είναι δύσκολη και η φωτιά πλησιάζει προς το Χελιδόνι.

Δείτε στο βίντεο τις τελευταίες εξελίξεις από τη φωτιά στις Κεχριές.
Την ίδια ώρα, συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έχοντας διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες και εθελοντές να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση εξακολουθούν να επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 8 Ε/Π και 8 Α/Φ. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα Ε/Π του Π.Σ. και ένα Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν 2 Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα διαρκέσει έξι μήνες.

Η εικόνα στην περιοχή που ήρθε αντιμέτωπη με την καταστροφική πυρκαγιά επί τρεις ημέρες είναι αποκαρδιωτική: ένα απέραντο μαύρο τοπίο έχει αντικαταστήσει την πλούσια φυσική ομορφιά, πολλά ζώα κάηκαν, ενώ σπίτια υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

«Αν δεν σταματήσει απόψε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο αύριο, γιατί η επέκταση σε γειτονικούς χώρους είναι επέκταση σε δάσος που είναι εύφλεκτο και δυσκολότερο να ελεγχθεί», ανέφερε νωρίτερα ο δήμαρχος Κορινθίων.

Ένα μεγάλο μέρος από τον καταπράσινο παράδεισο της Κορίνθου έχει γίνει στάχτη και έχουν καεί συνολικά 20.000 στρέμματα γης.

Μάλιστα, η μεγάλη φωτιά ήταν ορατή ακόμα και από το διάστημα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share