Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στα Μέθανα: Διακοπή ρεύματος στην Αίγινα λόγω της πυρκαγιάς

Μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή

24 Ιουλίου 2020 18:04
Φωτιά στα Μέθανα: Διακοπή ρεύματος στην Αίγινα λόγω της πυρκαγιάς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η φωτιά στα Μέθανα μαίνεται, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα η Αίγινα.

Το νησί βυθίστηκε στο σκοτάδι το μεσημέρι της Παρασκευής (24/7) και η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι η διακοπή οφείλεται στη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Μέθανα.

Για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή των Μεθάνων. Αναμένουμε ενημέρωση από την Πυροσβεστική και ευχόμαστε την γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς και αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Αίγινας. Κατόπιν ενημέρωσης από τη ΔΕΗ, δεν έχει προκύψει βλάβη στους εναέριους αγωγούς ηλεκτρικών φορτίων μέχρι τη σύνδεση με τους υποθαλάσσιους αγωγούς που ηλεκτροδοτούν την Αίγινα.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Αίγινας

Γιάννης Ζορμπάς

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκε το χωριό Χελιδόνι

Η φωτιά στην Ηλεία είναι ανεξέλεγκτη, καίγοντας δασική έκταση στο Γραμματικό, με την κοινότητα του Χελιδονίου να εκκενώνεται, ύστερα από εισήγηση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας, ζώντας και πάλι... μέρες 2007.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή βρίσκονται: 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Επίσης, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των υδροφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης, που συντρέχουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Φωτιά στην Κορινθία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 κοινότητες

Η φωτιά στην Κορινθία μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, να κηρύσσει πέντε κοινότητες της Κορινθία σε έκτακτη ανάγκη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της φωτιάς που καίει εδώ και τρεις μέρες στις Κεχριές, η οποία μάλιστα είναι ορατή από το διάστημα.

Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22-07-2020.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share