Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά (Video)

Συναγερμός στην πυροσβεστική

24 Ιουλίου 2020 00:22
Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Mεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο χωριό Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά. Στο σημείο βρίσκονται και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμμαχος την πύρινης λαίλαπας είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κινδυνεύουν οικισμοί της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία.

Δείτε βίντεο που ανήρτησαν πολίτες στους λογαριασμούς τους στο Facebook:

... στης νυχτας το λαμπαδιασμα...

Posted by Γιάννης Γαβριελάτος on Thursday, July 23, 2020

Posted by Νίκος τυροκομικα Γιαννάκης on Thursday, July 23, 2020

Δραματική η κατάσταση στην Κορινθία: Ενεργοποιείται ο Copernicus για τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για δεύτερο 24ωρο στις Κεχριές Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και καίει δασική έκταση.

Πριν από λίγο εκκενώθηκε και ο οικισμός Δράσσα, ο όγδοος κατά σειρά εξαιτίας της φωτιάς. Ήδη από χθες εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κεχριές, Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Λουτρά Ωραίας Ελένης και Άγιος Ιωάννης και Άγιος Κωνσταντίνος.

Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share