Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Φωτιά στις Κεχριές: Θρίλερ στο Σοφικό - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αν. Κορινθία

«Η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χλμ»

23 Ιουλίου 2020 20:35
Φωτιά στις Κεχριές: Θρίλερ στο Σοφικό - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αν. Κορινθία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.» Νωρίτερα οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία.

Δραματική η κατάσταση στην Κορινθία: Ενεργοποιείται ο Copernicus για τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για δεύτερο 24ωρο στις Κεχριές Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και καίει δασική έκταση.

Πριν από λίγο εκκενώθηκε και ο οικισμός Δράσσα, ο όγδοος κατά σειρά εξαιτίας της φωτιάς. Ήδη από χθες εκκενώθηκαν οι οικισμοί Κεχριές, Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Λουτρά Ωραίας Ελένης και Άγιος Ιωάννης και Άγιος Κωνσταντίνος.

Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share