Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Φθιώτιδα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

22 Ιουλίου 2020 17:01
Φωτιά στη Φθιώτιδα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Λοκρών τις Φθιώτιδας. Επίσης, χάος επικρατεί στην Κορινθία, με την φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές να καίει σπίτια και την περιοχή να είναι σε κατάσταση ανάγκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες, επτά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας - Εκκενώνεται οικισμός (Video)

Δύσκολη αποδεικνύεται η επιχείρηση κατάσβεσης της αγροτοδασικής φωτιάς στην περιοχή Πεταλίδι, στον νομό Μεσσηνίας. Οι φλόγες μαίνονται ανεξέλεγκτες και δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Μαθία, καθώς το μέτωπο πλησιάζει τα πρώτα σπίτια.

Στο σημείο, από την πρώτη στιγμή, επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Συνδρομή παρέχεται και από υδροφόρες του δήμου.

Από αέρος, παράλληλα, επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Συναγερμός από την φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση (photos-video)

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορινθίας. Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες σε ορισμένα σημεία -στους οικισμούς πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης- είναι μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με το korinthostv, η φωτιά κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο , όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού, ενώ στο μέτωπο σπεύδει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο αρχικά εστάλησαν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε στο iefimerida.gr ότι οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς. Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε την πληροφορία για εκκένωση οικισμού που βρίσκεται πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share