Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρός ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς

Σοκ!

21 Ιουλίου 2020 11:12
Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρός ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκηνικό της τραγωδίας ολοκληρώθηκε στην Κόρινθο, αφού μετά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Ισθμίων, ο 41χρονος αγνοούμενος ψαροντουφεκάς βρέθηκε νεκρός.

Ο δύτης εντοπίστηκε μαζί με τον εξοπλισμό του στον μικρό κόλπο Σιδερώνα στο Κατακάλι στην περιοχή Κάτω Αλμυρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού ο 41χρονος από την Αμαλιάδα είχε πάει μόνος για υποβρύχιο ψάρεμα και τελικά τα ίχνη του χάθηκαν, ενώ πρόσφατα υπήρξε συναγερμός στην Κορινθία λόγω πυρκαγιάς.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμετείχαν δύο σκάφη του λιμενικού και δύτες της Ειδικής Ομάδας του Σώματος.

Πηγή: Hlektra.gr

Ο γάμος που έγινε λουτρό αίματος: Σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι

Μια ανείπωτη τραγωδία έλαβε τόπο στην Νιγηρία, όπου 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων, με το γάμο όπου παρίσταντο στην περιοχή Καντούνα να μετατρέπεται σε ένα λουτρό αίματος.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι ένοπλοι, που κινούνταν με μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν στο χωριό Κούκουμ-Ντάτζι, στην περιοχή Καουρά, το βράδυ της Κυριακής και άνοιξαν πυρ εναντίον των καλεσμένων.

«Σκότωσαν 18 ανθρώπους στη γαμήλια τελετή και τραυμάτισαν άλλους 32, στην πλειονότητά τους νέους άνδρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπέγκε Κατούκα Αγιούμπα, ο περιφερειάρχης. «Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ άλλοι τρεις υπέκυψαν σε νοσοκομείο» όπου διακομίστηκαν, διευκρίνισε ο ίδιος, τη στιγμή που θλίψη προκαλεί και ο θάνατος ενός 3χρονου κοριτσιού.

Δεν είναι σαφές, όμως, το κίνητρο της επίθεσης. Η περιοχή έχει μετατραπεί επανειλημμένα σε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων κτηνοτρόφων και χριστιανών αγροτών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε επίθεση, αλλά δεν έδωσε απολογισμό. «Μας αναφέρθηκε ότι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, αλλά δεν έχουμε ακόμη οριστικό αριθμό θυμάτων», είπε ο Μοχάμεντ Τζαλίγκε.

Στο νότιο τμήμα της πολιτείας Καντούνα, όπου ο πληθυσμός είναι κατά πλειονότητα χριστιανικός, ξεσπούν τα τελευταία χρόνια αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς οι προστριβές για τα δικαιώματα πρόσβασης στα βοσκοτόπια και στο νερό έχουν εκτραχυνθεί. Το τελευταίο διάστημα, οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν, με τις πολιτειακές αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες να υπάρξει ανακωχή, χωρίς επιτυχία.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share