Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τραγική εικόνα: Δεκάδες ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά σε ποταμό στη Ρόδο

Καμία ελπίδα για τουρισμό...

20 Ιουλίου 2020 15:48
Τραγική εικόνα: Δεκάδες ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά σε ποταμό στη Ρόδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να περιμένουμε μια... κάποια σωτηρία από τον τουρισμό μας σε αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι, αλλά κάθε άλλο παρά βοηθούν εικόνες, σαν αυτήν που έρχεται από την όχθη του ποταμού Κρεμαστής στη Ρόδο, με δεκάδες ψάρια να ξεβράζονται εκεί νεκρά.

Ειδικότερα, μπροστά στο θέαμα δεκάδων νεκρών κεφάλων βρέθηκαν οι κάτοικοι της Κρεμαστής χθες (19/7) το πρωί, όπως αναφέρει το 12vima.gr, την ίδια στιγμή που το νησί συγκλονίζεται από μια φοβερή τραγωδία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να πάρουν δείγμα νερού προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που έχουν προκαλέσει το θάνατο των ψαριών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πρόκειται για το είδος ψαριού Κέφαλος. Οι κέφαλοι ζουν κατά κοπάδια κυρίως σε ρηχά νερά, μέσα σε λιμάνια, σε λιμνοθάλασσες και ανηφορίζουν και στα ποτάμια. Κύρια τροφή τους είναι τα μαλάκια, τα μικρά καρκινοειδή και σκουλήκια που βρίσκονται σε φύκια και κοντά σε πέτρες.

Πρόκειται για ένα καταστροφικό οικολογικό συμβάν. Και μόνο η εικόνα των νεκρών ψαριών είναι τραγική.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ποτάμι της Κρεμαστής ζει και το σπάνιο είδος ψαριού, γκιζάνι.

Πηγή: 12vima.gr

Σοκ στη Ρόδο: 52χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να είχε σχέση με 14χρονη μαθήτρια

Σε δίκη παραπέμπεται ένας 52χρονος εκπαιδευτικός από τη Ρόδο που φέρεται να είχε ερωτική σχέση με 14χρονη μαθήτρια. Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσέλκυση παιδιού για γενετήσιους λόγους με τον ίδιο να καλείται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι Αρχές προχώρησαν σε ιατροδικαστική εξέταση της 14χρονης ενώ πραγματοποιήθηκε και κατάθεση της νεαρής εφήβου με παρουσία παιδοψυχολόγου. Παράλληλα, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης στην Ηλιούπολη.

Όσον αφορά το ιατροδικαστικό κομμάτι, η ιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν εντόπισε κακώσεις ή στοιχεία που υποδηλώνουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki.gr.

Στην κατάθεση της, η ανήλικη ανέφερε ότι αρχικά υπήρξε μια φιλική σχέση με τον 52χρονο. Ωστόσο, η ανήλικη υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο το 2018 φιλήθηκε με τον εκπαιδευτικό ενώ από τον Απρίλιο του 2019 διατηρούσαν πλέον ερωτική σχέση. Η 14χρονη τόνισε ότι είχε επανειλημμένως εκφράσει την άρνησή της για τη συνέχεια της σχέσης.

Σε νέα της κατάθεση όμως, η ανήλικη ανασκεύασε μερικώς τα λεγόμενά της τονίζοντας ότι αυτά που έγιναν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού, έγιναν με την απόλυτη συναίνεσή της. Παράλληλα, διατεινόταν ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του 52χρονου.

Ο εκπαιδευτικός, από την πλευρά του, έχει αρνηθεί πλήρως όλα όσα του αποδίδονται και με τον τρόπο που του έχουν αποδοθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι με την 14χρονη υπήρξε μονάχα «πλατωνική αγάπη».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share