Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Άνδρο: Εντολή εκκένωσης δύο οικισμών (Video)

Συναγερμός

20 Ιουλίου 2020 14:21
Φωτιά στην Άνδρο: Εντολή εκκένωσης δύο οικισμών (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εντολή εκκένωσης δύο οικισμών για προληπτικούς λόγους έχει δώσει η Πυροσβεστική εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην Άνδρο. Πρόκειται για τους οικισμούς Καπαριά και Μωρακαίοι.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρθι, στην Άνδρο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, τρία βυτιοφόρα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Φωτιά στο Λαύριο: Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά - «Μάχη» και την νύχτα με τις φλόγες

Νέα στοιχεία έρχονται σχετικά με το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Λαύριο, με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής να δίνει απαντήσεις, την ίδια ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για έρευνα για πιθανό εμπρησμό.

Ο κύριος Δημήτρης Λουκάς μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και, όπως επεσήμανε, πρόκειται για φωτιά που ξεκίνησε από δοκιμαστικές βολές στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε ως αδιανόητο.

Ο Δήμαρχος, παράλληλα, ανέφερε πως η ΕΒΟ έχει μια έκταση 3.5 χιλιάδων στρεμμάτων και το θέμα ήταν να μην πάει στο Σούνιο η πυρκαγιά, καθώς αν την άφηναν, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στην παραλία, με αποτέλεσμα και πάλι να ζήσουμε εικόνες, σαν εκείνες στο Μάτι.

Ο κύριος Λουκάς, επίσης, ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στον έλεγχο της πυρκαγιάς, αλλά πρόσθεσε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και οι «μάχες» θα συνεχιστούν την νύχτα, μιας και είναι πιθανό να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share