Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επίθεση 45χρονου με τσεκούρι: Μάχη των γιατρών για τους τραυματίες - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Nέο ιατρικό ανακοινωθέν

19 Ιουλίου 2020 13:07
Επίθεση 45χρονου με τσεκούρι: Μάχη των γιατρών για τους τραυματίες - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας των τριών εφοριακών που δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη εξέδωσε το Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου». Ενώ, νέες αποκαλύψεις έχουν έρθει στη δημοσιότητα για τον 45χρονο δράστη.

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με σταθερή πορεία στην υγεία της. Η κατάσταση της δεν φαίνεται να ενέχει κινδύνους.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών η οποία νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση. Κατόπιν εκτίμησης από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων θα κριθεί το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης. Η κατάσταση της παραμένει σοβαρή χωρίς επιδείνωση.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μετά τις νευροχειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί, εμφανίστηκαν και παραμένουν ήπια σημεία βελτίωσης τα οποία μας δίνουν αμυδρές ελπίδες.

Όσον αφορά στον δράστη της επίθεσης, βρέθηκε απέναντι στον ανακριτή, χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αλλά παρέμεινε σιωπηλός. Κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν στο αυτοκίνητό του ολόκληρο οπλοστάσιο. Τόσο στον ανακριτή όσο και στον εισαγγελέα δεν είπε λέξη για την επίθεση με το τσεκούρι.

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες -"Τη χτυπούσε αλύπητα"

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την επίθεση με το τσεκούρι στην εφορία της Κοζάνης, από την οποία τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Τζέλλος, προϊστάμενος ελέγχου εφορίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι εάν αυτά που αντίκρισα τα είδα ποτέ σε καμία ταινία αμερικάνικη μετά τα μεσάνυχτα, τόσο φριχτές ίσως να μην είναι… αφού έκανε μια βόλτα σε όλον τον όροφο επισκέφθηκε όλα τα γραφεία, έριξε μια ματιά πήγε και στην τουαλέτα, πήγε στη συνέχεια στο γραφείο του εισοδήματος κατευθύνθηκε στη γωνία όπου ήταν ο Πέτρος ο συνάδελφος και τον χτύπησε … είδαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι τι συμβαίνει, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, άλλος εδώ άλλος εκεί, κατευθύνθηκε λίγο πιο μπροστά στον γκισέ που ήταν η συνάδελφος η Θ. κι αυτή δεν είχε αντιληφθεί προφανώς ή δεν πρόλαβε να αντιδράσει, τη χτύπησε μια την έριξε κάτω, την ξανάριξε μια τσεκουριά ακόμη στο κεφάλι και άρχισε να κυνηγάει τους υπόλοιπους υπαλλήλους μέσα στο εισόδημα…

Αλλά αυτός τους ακολούθησε και μάλιστα το διασκέδαζε και έλεγε δεν θα μου γλιτώσετε και τα λοιπά…. Σκληρά πράγματα…. όταν κατέβηκα εγώ κάτι του είπα και λέει αυτός « αυτό έπρεπε να γίνει αυτό σας άξιζε αυτό έκανα», έτσι αμετανόητος και από αυτά που έλεγε προηγουμένως στις συναδέλφισσες που τις κυνηγούσε ότι δεν θα μου γλιτώσετε έτσι ειρωνικά, το απολάμβανε κιόλας, άρα ψυχρός δολοφόνος…είναι ο σπάνιος κλασσικός ψυχρός δολοφόνος, αυτό θα μπορούσε να το κάνει και στο ΙΚΑ και στην τράπεζα και στο λεωφορείο έλεγε κουβέντες την ώρα που πάλευε με τον διευθυντή για να τον ρίξει κάτω έβριζε το σύστημα, τους εφοριακούς, το κράτος».

Ο προϊστάμενος ελέγχου, έφτασε έξω από το γραφείο της φρίκης, όταν ο 45χρονος είχε ρίξει στο πάτωμα μια ακόμη γυναίκα και την χτυπούσε ανελέητα με το τσεκούρι. Ήταν ατάραχος και ψυχρός, έδειχνε αποφασισμένος να αφαιρέσει ζωές.

«Τη χτυπούσε αλύπητα εκείνη τη στιγμή που πάλευε χαροπάλευε η Μ. να γλιτώσει, εκείνη τη στιγμή κατέβηκε ο διευθυντής είδε το περιστατικό όρμησε πάνω του, ήρωας πραγματικός όρμησε πάνω του τον απέτρεψε να ξαναχτυπήσει, βοήθησε να απεμπλακεί η Μαρία, της είπε φύγε εσύ θα παλέψω εγώ, τον ακινητοποίησε μάχη σκληρή, ο ένας με το τσεκούρι να απειλεί, ο άλλος να τον αποτρέπει, τον έστησε στον τοίχο τον παρέσυρε μια εδώ μια εκεί στο διάδρομο μέχρι να τον ρίξει κάτω, ήρθε στη συνέχει και ο Παναγιώτης ο Παρίσης ο συμβασιούχος ο καθαριστής, τον βοήθησε τον ρίξανε κάτω παλεύανε να αποδεσμεύσει αυτός να απελευθερώσει να ανοίξει την παλάμη να αφήσει το τσεκούρι , δεν το κατάφερναν, πολύ πίεση, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και το πήρε η Αλεξάνδρα το τσεκούρι από τα χέρια η επιμελήτριά μας», περιγράφει στον ΑΝΤ1 ο κ. Τζέλλος.

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 ο. Τζέλλος, «ο διευθυντής δεν είχε δει τα χτυπημένα παιδιά μέσα στο εισόδημα και την πλημμύρα αίματος όταν ενήργησε όπως ενήργησε δεν ξέρω πως θα έκανε αν τα είχε δει πάντως ενήργησε ως πραγματικό παλικάρι».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Εφορίας αναφέρει: «Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μια κοπέλα. Του όρμησα τον έριξα κάτω. Παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα. Καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξε στην κοπέλα να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό. Παντού αίματα, φωνές και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share