Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες -"Τη χτυπούσε αλύπητα"

Ταινία τρόμου

18 Ιουλίου 2020 21:00
Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες -
Από Δανάη Πάλμου

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την επίθεση με το τσεκούρι στην εφορία της Κοζάνης, από την οποία τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Τζέλλος, προϊστάμενος ελέγχου εφορίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι εάν αυτά που αντίκρισα τα είδα ποτέ σε καμία ταινία αμερικάνικη μετά τα μεσάνυχτα, τόσο φριχτές ίσως να μην είναι… αφού έκανε μια βόλτα σε όλον τον όροφο επισκέφθηκε όλα τα γραφεία, έριξε μια ματιά πήγε και στην τουαλέτα, πήγε στη συνέχεια στο γραφείο του εισοδήματος κατευθύνθηκε στη γωνία όπου ήταν ο Πέτρος ο συνάδελφος και τον χτύπησε … είδαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι τι συμβαίνει, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, άλλος εδώ άλλος εκεί, κατευθύνθηκε λίγο πιο μπροστά στον γκισέ που ήταν η συνάδελφος η Θ. κι αυτή δεν είχε αντιληφθεί προφανώς ή δεν πρόλαβε να αντιδράσει, τη χτύπησε μια την έριξε κάτω, την ξανάριξε μια τσεκουριά ακόμη στο κεφάλι και άρχισε να κυνηγάει τους υπόλοιπους υπαλλήλους μέσα στο εισόδημα…

Αλλά αυτός τους ακολούθησε και μάλιστα το διασκέδαζε και έλεγε δεν θα μου γλιτώσετε και τα λοιπά…. Σκληρά πράγματα…. όταν κατέβηκα εγώ κάτι του είπα και λέει αυτός « αυτό έπρεπε να γίνει αυτό σας άξιζε αυτό έκανα», έτσι αμετανόητος και από αυτά που έλεγε προηγουμένως στις συναδέλφισσες που τις κυνηγούσε ότι δεν θα μου γλιτώσετε έτσι ειρωνικά, το απολάμβανε κιόλας, άρα ψυχρός δολοφόνος…είναι ο σπάνιος κλασσικός ψυχρός δολοφόνος, αυτό θα μπορούσε να το κάνει και στο ΙΚΑ και στην τράπεζα και στο λεωφορείο έλεγε κουβέντες την ώρα που πάλευε με τον διευθυντή για να τον ρίξει κάτω έβριζε το σύστημα, τους εφοριακούς, το κράτος».

Ο προϊστάμενος ελέγχου, έφτασε έξω από το γραφείο της φρίκης, όταν ο 45χρονος είχε ρίξει στο πάτωμα μια ακόμη γυναίκα και την χτυπούσε ανελέητα με το τσεκούρι. Ήταν ατάραχος και ψυχρός, έδειχνε αποφασισμένος να αφαιρέσει ζωές.

«Τη χτυπούσε αλύπητα εκείνη τη στιγμή που πάλευε χαροπάλευε η Μ. να γλιτώσει, εκείνη τη στιγμή κατέβηκε ο διευθυντής είδε το περιστατικό όρμησε πάνω του, ήρωας πραγματικός όρμησε πάνω του τον απέτρεψε να ξαναχτυπήσει, βοήθησε να απεμπλακεί η Μαρία, της είπε φύγε εσύ θα παλέψω εγώ, τον ακινητοποίησε μάχη σκληρή, ο ένας με το τσεκούρι να απειλεί, ο άλλος να τον αποτρέπει, τον έστησε στον τοίχο τον παρέσυρε μια εδώ μια εκεί στο διάδρομο μέχρι να τον ρίξει κάτω, ήρθε στη συνέχει και ο Παναγιώτης ο Παρίσης ο συμβασιούχος ο καθαριστής, τον βοήθησε τον ρίξανε κάτω παλεύανε να αποδεσμεύσει αυτός να απελευθερώσει να ανοίξει την παλάμη να αφήσει το τσεκούρι , δεν το κατάφερναν, πολύ πίεση, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και το πήρε η Αλεξάνδρα το τσεκούρι από τα χέρια η επιμελήτριά μας», περιγράφει στον ΑΝΤ1 ο κ. Τζέλλος.

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 ο. Τζέλλος, «ο διευθυντής δεν είχε δει τα χτυπημένα παιδιά μέσα στο εισόδημα και την πλημμύρα αίματος όταν ενήργησε όπως ενήργησε δεν ξέρω πως θα έκανε αν τα είχε δει πάντως ενήργησε ως πραγματικό παλικάρι».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Εφορίας αναφέρει: «Τον είδα να χτυπά με το τσεκούρι μια κοπέλα. Του όρμησα τον έριξα κάτω. Παλέψαμε για λίγα δευτερόλεπτα. Καταφέραμε να του πάρουμε το τσεκούρι και να τον ακινητοποιήσουμε. Φώναξε στην κοπέλα να απομακρυνθεί. Το σκηνικό ήταν ανατριχιαστικό. Παντού αίματα, φωνές και πανικός. Ήταν σαν θρίλερ».

 

Ροή ειδήσεων

Share