Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπέροχη: Η φωτογραφία από τη Σάμο με τον κομήτη που είναι υποψήφια για διεθνές βραβείο

Σκέτη μαγεία

16 Ιουλίου 2020 21:03
Υπέροχη: Η φωτογραφία από τη Σάμο με τον κομήτη που είναι υποψήφια για διεθνές βραβείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια υπέροχη φωτογραφία του Μανώλη Θράβαλου από τη Σάμο, που απεικονίζει τον κομήτη Neowise, είναι υποψήφια για διεθνές βραβείο.

Ο «κυνηγός» καταιγίδων και αστρονομικών φαινομένων κατέγραψε με τον ειδικό του εξοπλισμό μαγικές εικόνες από το πέρασμα του κομήτη πάνω από το νησί της Σάμου, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδιο νησί απασχολεί με εντυπωσιακό γεγονός.

Συγκεκριμένα απαθανάτισε τον «κοσμικό» επισκέπτη Neowise, στο δρόμο του για το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Το καρέ καταγράφηκε τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου στις 04:44 στο Κοκκάρι της Σάμου.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι και αυτή που εντυπωσίασε, με τον Μανώλη Θραβάλο να αναφέρει: «Η φωτογραφία από τα Αυλάκια της Σάμου δημοσιεύτηκε και κοινοποιείται στα social media της σελίδας Astronomy Picture of the Day (APOD) σε facebook και instagram, για να κριθεί αν θα επιλεχθεί ως φωτογραφία της ημέρας APOD».

Στοίχημα ότι δεν έχετε ξαναδεί έτσι τον φάρο στο Κοκκάρι! Σας ευχαριστώ όλους για το πολύ θερμό feedback που ήρθε να γλυκάνει την κούραση των τελευταίων ημερών!

Posted by Manolis Thravalos on Wednesday, July 15, 2020

Μάλιστα ο Μανώλης δημιούργησε και ένα μοναδικό βίντεο με την πορεία του κομήτη, πριν τη δύση του.

Σε εκείνο το διάστημα ο κομήτης δεν ήταν ορατός καθόλου με γυμνό μάτι, καθώς βρισκόταν «χαμένος» μέσα στην υγρασία της ατμόσφαιρας.

Neowise Timelapse - 14 July 2020

Ένα πρόχειρο timelapse από τον κομήτη #Neowise χθες το βράδυ λίγο πριν τη δύση του! Ώρες λήψεων 22:35 - 22:55 περίπου. Εκείνο το διάστημα ο κομήτης δεν ήταν ορατός καθόλου με γυμνό μάτι, χαμένος μέσα στην υγρασία της ατμόσφαιρας..

Posted by Meteographer on Wednesday, July 15, 2020

Η "Τρύπα του Τζετζέ" βρίσκεται στην Ελλάδα και αποτελεί ένα θαύμα της φύσης!

Ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια είναι και αυτό στην Σάμο! Ονομάζεται Τρύπα του Τζετζέ ή αλλιώς Κασόλη! Βρίσκεται στην περιοχή Κοσμαδέων κρυμμένο μέσα στο δάσος! Θα σας μαγέψει ο σταλακτιτικός της διάκοσμος, ενώ το γεγονός ότι εκεί αποκαλύφθηκαν οστά ανθρώπων και ζώων της προσδίδει ιδιαίτερο ιστορικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον.

Οι διαστάσεις του σπηλαίου 34 Χ 20μ. βάθος 20μ. και σε υψόμετρο 420μ. Η πρώτη αναφορά είναι από τον Ι. Πετρόχειλο 7/1952 [Ε.Σ.Ε. (Α.Σ.Μ. 191)]. Δείτε ακόμα: Ανάβαση στο θαυματουργό σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου (video)

Τα ευρήματα αυτά προκάλεσαν την αποστολή της Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Βορίου Ελλάδος (Μάιο-06) η οποία είναι υπεύθυνη για τα σπήλαια της Σάμου, για να μελετήσει τα ευρήματα.

Το σπήλαιο αυτή τη στιγμή έχει χαρακτηριστεί ως μη επισκέψιμο για την Εφορεία γιατί πρόκειται να προγραμματιστούν ανασκαφές για την περαιτέρω έρευνα του χώρου.

Το ελληνικό σπήλαιο που βρίσκεται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά του πλανήτη!

Πρόκειται για μια σπηλιά με πολύ ωραίο σταλακτιτικό διάκοσμο, αλλά και ιστορικού και ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος δεδομένου ότι βρέθηκαν στο σπήλαιο ανθρώπινα οστά και οστά ζώων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share