Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά στον Θεολόγο (Video)

Συναγερμός στην Φθιώτιδα

16 Ιουλίου 2020 15:46
Μεγάλη φωτιά στον Θεολόγο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε πευκόφυτη περιοχή ανάμεσα σε Μαλεσίνα και Θεολόγο στη Λοκρίδα της Φθιώτιδας. Παράλληλα, συγκλονίζει ένα βίντεο από το σημείο της φωτιάς στο Λαύριο, με την κατάσταση να κρίνεται σοβαρή και άπαντες να βρίσκονται σε συναγερμό.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και στην περιοχή μεταβαίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αταλάντη, τη Λαμία την 'Αμφισσα, τη Βοιωτία. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ήδη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Φωτιά στο Λαύριο: Αγωνία να μην πάει στο Σούνιο - Άμεση μεταφορά 600 παιδιών από την κατασκήνωση

Η φωτιά στο Λαύριο είναι πολύ σοβαρή και βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αγωνία να κορυφώνεται και το ζήτημα τώρα, πλην της κατάσβεσής της, να είναι παράλληλα το να μην φτάσει μέχρι το Σούνιο, τη στιγμή που γίνεται άμεση μεταφορά 600 παιδιών από την κατασκήνωση «Το ξέγνοιαστο Μελίσσι».

Η φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Λαυρίου. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών. Την προληπτική εκκένωση ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ειδικότερα, ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου, όπως και της καρασκήνωσης.

Η κατασκήνωση βρίσκεται πάνω στην παραλία της Πούντα Ζέζας και, όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λευρωτικής, Δημήτρης Λουκάς, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί από τον Αγιο Γεράσιμο και μέχρι όσους συνορεύουν με το Σούνιο.

«Είναι κρίσιμη η στιγμή. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μην κατέβει η φωτιά στο Σούνιο» είπε ο κ. Λουκάς και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και είμαστε εδώ μαζί με τον κ. Χαρδαλιά».

Μεγάλη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή ζήτησε την προληπτική εκκένωση τεσσάρων περιοχών. Πρόκειται για την Καμάριζα, το Σούνιο, την Αγριλέτζα και τον Αγιο Γεράσιμο.

Έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά

Σε ανάρτησή του στο Twitter τo Kέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει παραθέτοντας και σχετικό χάρτη ότι μέσω του συστήματος FIREHUB εντόπισε την έναρξη της φωτιάς στην περιοχή του Κάτω Σουνίου στο Λαύριο από τα πρώτα κιόλας λεπτά που εκδηλώθηκε (12.40, τοπική ώρα).

Το αν πρόκειται για μια τυχαία έκρηξη φωτιάς, ή για εμπρησμό, αναμένεται να διερευνηθεί. Το πρώτο και κύριο, φυσικά, είναι η κατάσβεσή της και η μη επέκταση σε άλλα μέρη, με την Πυροσβεστική να καταβάλλει κάθε δύναμη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share