Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόλος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου - Βγήκε το πόρισμα του ιατροδιαστή

Έσκασε τώρα

15 Ιουλίου 2020 14:25
Βόλος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου - Βγήκε το πόρισμα του ιατροδιαστή
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το πόρισμα θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου που είχε καταγγείλει αστυνομική βία πριν από περίπου ένα μήνα.

Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του Μάγγου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. O αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, καθώς επρόκειτο για έναν νεαρό ακτιβιστή, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. Ο άτυχος άνδρας, κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουλίου στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον 26χρονο στο Βόλο: Η αιτία θανάτου θα αποδειχθεί από τη νεκροτομή

Με την παρουσία εισαγγελέα διενεργείται μετά από αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ νεκροψία και νεκροτομή στον 26χρονο από τον Βόλο που είχε καταγγείλει πρόσφατα ξυλοδαρμό από την αστυνομία.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται επίσης ότι «σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειας του, δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο κέντρο του Βόλου, χθες το απόγευμα, από τη μητέρα του. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν, αφού το κακό είχε ήδη γίνει.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε νωρίτερα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και υποστηρίζει πως όλα όσα ειπώθηκαν περί σύνδεσης του θανάτου με τον ξυλοδαρμό, είναι ψευδή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός.

Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.

Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.

Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share