Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Κλείνει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού το κέντρο υγείας της Καλλονής

Ανησυχία στο νησί

15 Ιουλίου 2020 12:43
Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Κλείνει λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού το κέντρο υγείας της Καλλονής
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός επικρατεί στη Μυτιλήνη καθώς κλείνει το κέντρο υγείας της Καλλονής με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που προέκυψαν στο δήμο Δυτικής Λέσβου.

Η υγειονομική μονάδα έκλεισε από το βράδυ της Τρίτης στις 22:00 και θα παραμείνει κλειστή έως το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 με απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, γιατί κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων. Επίσης, το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο, επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης από ανάρτηση του Κέντρου Υγείας Πάρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών φορέων του ιού, που απομονώνονται και τίθενται υπό την επιτήρηση της αρμόδιας επιτροπής Λοιμώξεων του κέντρου υγείας Καλλονής και του ΕΟΔΥ, ενώ περίπου πέντε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι τρεις νοσήσαντες, έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Από σήμερα Τετάρτη και σε συνεργασία με το δήμο, θα λειτουργήσει προσωρινός χώρος - ιατρείο απολύτως επειγόντων περιστατικών, που αφορούν κίνδυνο ζωής, σε κεντρικό σημείο στην πλατεία Καλλονής (παραπλεύρως του φαρμακείου του Αντώνη Μαριόλα). Οι πολίτες για επείγοντα περιστατικά μπορούν να απευθύνονται στο 166 (ΕΚΑΒ).

Εικόνες σοκ σε beach-bar σε ολόκληρη τη χώρα - Τεράστια ανησυχία

Οι απαράδεκτες εικόνες συνωστισμού από beach bar της χώρας μας δεν έχουν τέλος. Οι επιχειρηματίες του χώρου φοβούνται μήπως μετά το λουκέτο στα πανηγύρια έρθει η δική τους... σειρά, λόγω του κορωνοϊου.

Μετά και από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αυτές οι εικόνες εντείνουν την αγωνία. Στους Άγιους Θεόδωρους, στις Σπέτσες, και στην Κάτω Αχαϊα, όπως θα δείτε οι νέοι έχουν γίνει όλοι μια παρέα, και δεν τηρείται κανένα μέτρο.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού συνελήφθη, μιας και οι κανόνες που έχουν υποβληθεί δεν τηρούνται, και όλα θυμίζουν την προ - κορωνοϊού εποχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share