Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος: Πριν ένα μήνα είχε καταγγείλει αστυνομική βία - Η απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη (photo)

Σοκ στο Βόλο

14 Ιουλίου 2020 13:39
Πέθανε ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος: Πριν ένα μήνα είχε καταγγείλει αστυνομική βία - Η απάντηση  του Υπ. Προστασίας του Πολίτη (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος, ο οποίος πριν ένα περίπου μήνα είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Βόλο. Επίσης, νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Βουκουρέστι βρέθηκε, ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία, Φίλιππος Κρητιώτης ενώ ερευνώνται τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», ο 27χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία - νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την καύση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει "δεν μπορώ να αναπνεύσω".Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα».

Ο νεαρός, μετά από τέσσερις μέρες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο στις 19 Ιουνίου και είχε γράψει στο Facebook ευχαριστώντας τους πολίτες «που δεν άφησαν άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι».

Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το...

Posted by Bill Magos on Friday, June 19, 2020

Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη σύνδεση του θανάτου 27χρονου στον Βόλο με τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς που είχε καταγγείλει.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που έχει διαταχθεί και καταλήγει: «Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία της και τους οικείους του στη θλίψη τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους»

Πέθανε ο Νίκος Μαλλιαράκης

Ο Νίκος Μαλλιαράκης, γνωστός και ως «Nick The Greek», βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη. Θρήνος «ξέσπασε» και στον τηλεοπτικό κόσμο, αφού διάσημος παρουσιαστής μυθικής τηλεοπτικής σειράς έχασε τη ζωή του μόλις στα 49 του χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το neakriti.gr, ο κ. Μαλλιαράκης ήταν ένας άνθρωπος που πριν από 40 χρόνια κυριαρχούσε ως επιχειρηματίας των disco της εποχής εκείνης, στον τουριστικό Άγιο Νικόλαο.

Μάλιστα, ο«Nick The Greek» τα τελευταία 10 χρόνια ζούσε στην Παχιά Άμμο. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο 89χρονος πια άνδρας, φέρεται πως έπεσε γύρω λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής από το μπαλκόνι του σπιτιού στο οποίο έμενε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Πέθανε ο Κώστας Κόμης

Ένας από τους παλιότερους καθηγητές του Ιστορικού Αρχαιολογικού Ιωαννίνων, ο Κώστας Κόμης, πέθανε μετά από ολιγοήμερη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Σοκ επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή πασίγνωστη ηθοποιός.

Ο Κόμης υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από τους πλέον αθόρυβους, αλλά και τους πιο συγκροτημένους ακαδημαϊκά.

Γεννήθηκε στη Σκάλα Μεσσηνίας το 1953 και σπούδασε Στατιστική και Οικονομία στο (σημερινό) Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και έκανε μεταπτυχιακά στη Ναντέρ και στο Paris I. Από το 1995 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διδάσκοντας Ιστορία και Ιστορική Δημογραφία.

Η συγγραφική και ακαδημαϊκή του, ερευνητική δουλειά, είναι πολύ μεγάλη. Υπήρξε από τους πρώτους καθηγητές στο Ιστορικό, που ασχολήθηκαν με το ιστορικό πεδίο της Κατοχής και του Εμφυλίου, ανιχνεύοντας το οικονομικό και δημογραφικό αποτύπωμα της περιόδου.

Συνέγραψε πάνω από 20 βιβλία, ερευνώντας τη δημογραφία και τις επιπτώσεις ιστορικών, υγειονομικών, οικονομικών γεγονότων στον ελλαδικό πληθυσμό, με ιδιαίτερες αναφορές στην Πρέβεζα, στη Μάνη, αλλά και στις αγαπημένες του Κυκλάδες.

Ο Κώστας Κόμης παραμένει επίσης στη μνήμη των φοιτητών, των συναδέλφων και των φίλων του ως ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος, με ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στάση, οικείος στους διαδρόμους και αίθουσες της Φιλοσοφικής, αλλά και όταν τον πετύχαινες στην πόλη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share