Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιος κορωνοϊός; Το γλεντούσαν... ο ένας πάνω στον άλλο στην Κάτω Αχαΐα

Απίστευτο!

13 Ιουλίου 2020 12:26
Ποιος κορωνοϊός; Το γλεντούσαν... ο ένας πάνω στον άλλο στην Κάτω Αχαΐα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανένας... κορωνοϊός και καμία ανησυχία δεν φαίνεται να υπάρχει για ορισμένους συμπολίτες μας και, μάλιστα, τη στιγμή που η Κυβέρνηση επιχειρεί να μετριάσει την κατάσταση, έχοντας τις δικές της ευθύνες παράλληλα, με αρκετό κόσμο να το γλεντά ο ένας πάνω στον άλλο σε beach bar στην Κάτω Αχαΐα.

Χθες (12/7) εκατοντάδες νέοι συνωστίστηκαν σε πάρτι στην περιοχή, όπου τραγουδούσε live ένας τραγουδιστής της χιπ χοπ.

Οι ιδιοκτήτες του beach bar διαφήμιζαν μάλιστα το πάρτι μέσα από τα social media τονίζοντας, ότι η προσέλευση θα γινόταν μόνο με κράτηση.

«Πιθανό να κλείσουμε τα σύνορα σε τουρίστες από κάποιες χώρες» - Συναγερμός στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό, με τον καθηγητή μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, να μην αποκλείει το κλείσιμο των συνόρων με άλλες χώρες προς αποφυγή αύξησης των κρουσμάτων, όπως έγινε και με τη Σερβία.

Όπως υπογράμμισε ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνε ότι το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα μας λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα ορφανά κρούσματα που καταγράφονται, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Όσον αφορά τα πανηγύρια, για τα οποία μεταξύ άλλων συνδριάζει η Κυβέρνηση, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να απαγορευτούν. «Τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα σημειώνοντας ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά».

Δεν απέκλεισε το γεγονός το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας να έρθει και μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share