Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

Χαμός σε πανηγύρι στην Κοζάνη - Νέες εικόνες συνωστισμού (Video)

Πλήθος κόσμου στο γλέντι

10 Ιουλίου 2020 13:38
Χαμός σε πανηγύρι στην Κοζάνη - Νέες εικόνες συνωστισμού (Video)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Συνωστισμός επικράτησε σε πανηγύρι που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος "Δύναμις" στη Λευκοπηγή Κοζάνης. Ενώ, να δώσει εξηγήσεις για τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που αποτυπώθηκαν από το γλέντι του αθλητικού ομίλου Υψηλάντη στην Αλίαρτο επιχείρησε να δώσει ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες, οι θαμώνες χόρευαν ο ένας δίπλας στον άλλο, παρά το "καμπανάκι" των ειδικών που προειδοποιούν για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού,με αρκετούς να μιλούν ακόμη και για απαγόρευση των πανηγυριών.

Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozanimedia.gr που δημοσιεύει τα βίντεο από το πανηγύρι, οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τις απαραίτητες αποστάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες. Επίσης, σήμερα και χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση του χώρου.

Στο Γουδή 2.000 άτομα αψήφησαν τον κορωνοϊό και πέρασαν... yolo όλοι μαζί σε πανηγύρι! (photos)

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε παραδοσιακό πανηγύρι που έγινε στο Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδή, με τον κόσμο που μαζεύτηκε εκεί να ξεπερνά τα 2.000 άτομα.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνεται η πίστα να έχει γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο που χόρευε και γλεντούσε έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, έχοντας ξεχάσει εντελώς τον κορωνοϊό..

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές στην εκπομπή «Μαζί σου» στο πανηγύρι πήγαν για να γλεντήσουν με τη Γωγώ Τσαμπά και τον Κώστα Σαφέτη πάνω από 1.500 άτομα, αδιαφορώντας για αποστάσεις, μέτρα προστασίας και κορωνοϊό.

Ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι, ενώ παντού υπήρχαν και αντισηπτικά.

Παραδέχθηκαν όμως ότι ο κόσμος πήγε να ξεφύγει στον χορό, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «τον μαζέψαμε».

Πάντως στις εικόνες που καταγράφηκαν και στα βίντεο δε φαίνεται να τηρήθηκαν τα μέτρα.

«Σε γενικές γραμμές ξέφυγε ο κόσμος πάρα πολύ, ήταν πολύ θετικό γιατί μετά από μία καραντίνα τριών μηνών διασκέδασε αρκετά. Τώρα αν κάποια στιγμή στο χορό, αντί για έξι, σηκώθηκαν οκτώ, δέκα, είναι εντάξει και όχι πολλά άτομα», ανέφερε ένας εκ των διοργανωτών.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου παλαιών Ζωγραφιωτών, Δημήτρης Μπίτσικας που στην εκπομπή αιφνιδιάστηκαν και οι ίδιοι από την προσέλευση του κόσμου.

«Περιμέναμε 500-600 άτομα. Δεν είναι και έτσι όπως δείχνει ο φακός τόσο πολύ. Το δείχνει πιστεύω λίγο παραπάνω», είπε ο κύριος Μπίτσικας.

Εξήγησε ότι όταν γέμισε με κόσμο ο χώρος έκλεισαν οι κεντρικές πύλες, ωστόσο συνέχισαν να μπαίνουν άτομα από παράπλευρες εισόδους.

«Ήταν ασυγκράτητοι και λόγω κορωνοϊού. Πήγα πάρα πολλές φορές στην πίστα και τους είπα και κατέβηκαν», προσέθεσε ο κύριος Μπίτσικας, λέγοντας ότι η πίστα μετά από λίγο γέμιζε ξανά.

Παραδέχθηκε ακόμα πως δεν είχαν πάρει άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και επέμεινε ότι τα μέτρα τηρήθηκαν με ευλάβεια.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share