Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός -Καβάλα: Θετικό 10χρονο αγόρι από την Σερβία

Θετικός και ένας ηλικιωμένος

9 Ιουλίου 2020 21:52
Κορωνοϊός -Καβάλα: Θετικό 10χρονο αγόρι από την Σερβία

Ένα 10χρονο αγόρι από τη Σερβία, που έκανε με την οικογένειά του διακοπές στη Θάσο, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια εγχείρησης αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο Καβάλας.

Το παιδάκι αρχικά παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και ο πατέρας του με ιδιωτικό αυτοκίνητο το μετέφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα και πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Μάλιστα βγήκαν και τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκαν 87 Σέρβοι στην Αιδηψό, τα οποία θα δείτε εδώ.

Το τεστ βγήκε θετικό, και πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ασυμπτωματικό. Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα, η οποία βρέθηκε αρνητική, ενώ ο πατέρας είχε υποβληθεί σε τεστ κατά την είσοδό του στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τρεις ακόμα μέρες και μετά το εξιτήριο θα επιστρέψει στη Θάσο όπου θα μεταφερθεί μαζί με την μητέρα του στο ξενοδοχείο καραντίνας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό και ένα ακόμα κρούσμα, αυτή τη φορά σε μονάδα φύλαξης ηλικιωμένων στην πόλη της Καβάλας. Ένας 85χρονος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ο 85χρονος που ήταν ασυμπτωματικός είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε μέχρι τη γειτονική Ξάνθη. Ωστόσο, κατά την επιστροφή του, τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό τους χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους τροφίμους, ή το προσωπικό του ιδρύματος.

'Αμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας. Ήδη από χθες το βράδυ που βγήκαν τα αποτελέσματα και ο ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό σήμανε συναγερμός. Συνεργείο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στην Καβάλα και πραγματοποίησε περί τα 80 δειγματοληπτικά τεστ στους τροφίμους και τους εργαζόμενους του γηροκομείου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share