Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αρνητικό τελικά το κρούσμα στη Νάξο

Έκτακτη ανακοίνωση

8 Ιουλίου 2020 13:55
Κορωνοϊός: Αρνητικό τελικά το κρούσμα στη Νάξο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακούφιση στη Νάξο, αφού τελικά ο 45χρονος Έλληνας που έφτασε στο νησί από την Αγγλία δεν έχει προσβληθεί από τον Covid-19.

Τα πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο αεροδρόμιο έδειξε ότι είναι φορέας του ιού, ωστόσο το νοσοκομείο Νάξου ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης είναι αρνητικά. «Καθαρή» είναι και η κόρη του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Το απόγευμα της Τρίτης 7/7/2020 ενημερωθήκαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ενός ασθενή θετικού στο νέο κορωνοϊό, που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο μαζί με την κόρη του. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χ. Ροϊλό, ιατροί από ΓΝ-ΚΥ Νάξου μετέβησαν στο ξενοδοχείο καραντίνας ώστε να γίνει λήψη δείγματος από τον πατέρα και την κόρη.

Η ανάλυση των δειγμάτων διενεργήθηκε το ίδιο βράδυ στο μοριακό αναλυτή (PCR) του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για τα δύο δείγματα. Η ιχνηλάτηση στενών επαφών, η διαχείρισή τους, καθώς και η περαιτέρω διαχείριση του κρούσματος θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστούμε θερμά τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία».

Κορωνοϊός: Μια ελληνική πόλη και ένα νησί σε κατάσταση συναγερμού!

Σε ξενοδοχείο καραντίνας λόγω κορωνοϊού τα 4 κρούσματα τουριστών στη Θάσο. Στην Καβάλα, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στον δήμο Παγγαίου και πρόκειται για ταξιδιώτες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να προβληματίζει καθώς Θάσος και Καβάλα μπήκαν στη λίστα των περιοχών με κρούσματα, με τουρίστες να φέρνουν τις τελευταίες μέρες τον ιό.

Με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή. Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ για τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίου πρόκειται γα επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Το απόγευμα της Τρίτης (7/7) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την οποία οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και συμμετείχαν οι τέσσερις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και ο διευθυντής τη διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Στους δημάρχους έγινε ενημέρωση για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share