Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Νέος συναγερμός στην Κάρπαθο: Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του 74χρονου

Έντονη ανησυχία στο νησί

2 Ιουλίου 2020 14:32
Νέος συναγερμός στην Κάρπαθο: Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του 74χρονου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε, μετά από τον σχετικό έλεγχο που της έγινε, και η σύζυγος του 74χρονου άνδρα από την Κάρπαθο, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Τρίτη, στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτισης ελήφθη δείγμα από την γυναίκα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και αυτή έχει προσβληθεί από τον ιό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα νοσηλεύεται και αυτή στην Μονάδα Covid-19 του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Απίστευτη επιπλοκή από κορωνοϊό: 62χρονος είχε ασταμάτητα στύση για πάνω από 4 ώρες

Μία πολύ περίεργη προειδοποίηση έκαναν οι γιατροί, τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει ακόμα και... πριαπισμό. Ενώ, ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας συνέβη στην Αργεντινή με έναν 52χρονο να αναρρώνει από τον κορωνοϊό την ημέρα του εξιτηρίου όμως να πεθαίνει ο πατέρας του!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ένας 62χρονος ασθενής που βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γαλλίας πάσχοντας από τον ιό, είχε στύση για 4 ώρες! Ο ερεθισμός του προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο μόριό του, το οποίο βρέθηκε να είναι γεμάτο από θρόμβους όταν οι γιατροί επενέβησαν.

Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του 74χρονου από την Κάρπαθο

Οι θρόμβοι όπως είναι γνωστό, μπλοκάρουν τη σωστή ροή του αίματος και μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές. Αυτή, πάντως, φαίνεται ότι η είναι η πρώτη αναφορά για πριαπισμό ως παρενέργεια του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει 500.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ο ασθενής βγήκε από την Εντατική έπειτα από δύο εβδομάδες σε αναπνευστική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής είχε πάει στον γιατρό του με πυρετό, ξηρό βήχα, δυσκολίες στην αναπνοή και διάρροια, ενώ δύο ημέρες μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε τεστ και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορωνοϊό. Μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο διασωληνώθηκε καθώς έδειχνε σημάδια αναπνευστικής ανεπάρκειας, με τις εξετάσεις που του έγιναν να δείχνουν τον πριαπισμό.

Ο άνδρας υπέφερε από πριαπισμό χαμηλής ροής, όταν το αίμα παγιδεύεται στους θαλάμους στύσης, σε αντίθεση με τον πριαπισμό υψηλής ροής, που προκαλείται από τραυματισμό. Μπορεί να συμβεί χωρίς γνωστή αιτία σε άνδρες που είναι κατά τα άλλα υγιείς. Οι γιατροί προσπαθώντας να τον ανακουφίσουν έβαλαν παγοκύστη στη βουβωνική χώρα και έπειτα από τέσσερις ώρες επίμονης στύσης, οι γιατροί αποστράγγισαν το αίμα από το πέος με βελόνα.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share